Ο Στρος-Καν επιστρέφει και μιλά για την «τρομερή στιγμή» της σύλληψής του
Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος- Καν μίλησε στο CNN για εκείνη την «τρομερή στιγμή» πριν από δύο χρόνια στη Νέα Υόρκη, όταν προσήχθη με χειροπέδες μπροστά στις κάμερες για τον φερόμενο βιασμό της Ναφισάτου Ντιαλό, αναφέροντας ότι «δεν καταλάβαινα τι συνέβη και γιατί ήμουν εκεί».
Ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος- Καν μίλησε στο CNN για εκείνη την «τρομερή στιγμή» πριν από δύο χρόνια στη Νέα Υόρκη, όταν προσήχθη με χειροπέδες μπροστά στις κάμερες για τον φερόμενο βιασμό της Ναφισάτου Ντιαλό, αναφέροντας ότι «δεν καταλάβαινα τι συνέβη και γιατί ήμουν εκεί».
Το πλήγμα της υπόθεσης στον Στρος Καν ήταν τεράστιο -όχι μόνο αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά εγκατέλειψε και την επιδίωξη του χρίσματος του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές (το οποίο πήρε, όπως αργότερα και την προεδρία, ο Φρανσουά Ολάντ).
Ο Στρος-Καν, που συνελήφθη από την αστυνομία αφού κατηγορήθηκε για τον βιασμό της καμαριέρας στο Sofitel της Νέας Υόρκης Ναφισάτου Ντιαλό, δήλωσε ότι είχε νιώσει τότε «οργή».
«Ήμουν θυμωμένος, δεν κατάλαβα τι συνέβαινε, δεν κατάλαβα γιατί ήμουν εκεί», είπε ο Στρος-Καν. «Είναι ένα φοβερό πράγμα, πραγματικά. Το πρόβλημα είναι ότι είστε υποτίθεται αθώος, είστε υποτίθεται αθώος, μέχρι να κριθείτε ένοχος» τόνισε.
«Φαίνεται προς όλον τον κόσμο σαν να είσαι εγκληματίας, σε μια στιγμή που κανείς δεν ξέρει αν είναι αλήθεια ή όχι. Μπορεί να είναι ένας εγκληματίας, ίσως όχι. Τα στοιχεία έρχονται μετά», είπε.
Ο κ. Στρός – Καν μίλησε επίσης για την Ευρώπη και το τραπεζικό σύστημα στην Ευρώπη παρατηρώντας «έλλειμμα ηγεσίας». Το αμερικανικό δίκτυο μετέδωσε ήδη αποσπάσματα της συνέντευξης, την Τρίτη αλλά θα παρουσιαστεί στο σύνολό της την Τετάρτη.
Όσον αφορά την ποινική διαδικασία της υπόθεσης του βιασμού, έκλεισε από τον εισαγγελέα της Νέας Υόρκης, ο οποίος είχε αμφισβητήσει την αξιοπιστία της Ναφισάτου Ντιαλό. Με μια εμπιστευτική οικονομική συμφωνία που επιτεύχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο μεταξύ των δύο πλευρών, έληξε και η αστική πλευρά της διένεξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442