Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βομβιστική επίθεση σε συνοικία-προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Βομβιστική επίθεση σε συνοικία-προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό

Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου συγκλόνισε την Τρίτη νότια σιιτική συνοικία της Βηρυτού, προκαλώντας πυρκαγιά. Η συνοικία αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάx, η οποία και απέκλεισε την περιοχή. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 50 άτομα. Το κλίμα εσωτερικής διαμάχης στο Λίβανο έχει ενταθεί επικίνδυνα μετά την ενεργή στήριξη της Χεζμπολάχ στο πλευρό του Άσαντ κατά τον εμφύλιο στη γειτονική Συρία.

Ισχυρή έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου συγκλόνισε την Τρίτη νότια σιιτική συνοικία της Βηρυτού, προκαλώντας πυρκαγιά. Η συνοικία Μπιρ αλ-Αμπέντε αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάx, η οποία και απέκλεισε την περιοχή

Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 50 άτομα, βάσει του τελευταίου απολογισμού, ενώ δεν έχουν επιβεβαιωθεί πληροφορίες ότι σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος στο χώρο στάθμευσης όπου σημειώθηκε η έκρηξη.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Reuters, στο σημείο προκλήθηκε πυρκαγιά που επεκτάθηκε στα γύρω οχήματα.

Η επίθεση έγινε κοντά σε εμπορικό κέντρο στο Μπιρ αλ Αμπέντ, σε περιοχή ωστόσο όπου στεγάζονται αρκετά γραφεία πολιτικών της Χεζμπολάχ. Στο εμπορικό κέντρο βρισκόταν την Τρίτη, αρχή του Ραμαζανιού, αρκετός κόσμος.

Διάφοροι χρήστες του twitter ανέβαζαν φωτογραφίες στήλης μαύρου καπνού, οι οποίες τραβήχτηκαν από διαφορετικά σημεία στην πόλη και φαίνεται να δείχνουν την ίδια στήλη, εκτιμώντας πως πρόκειται για καπνό από την έκρηξη.

Το κλίμα εσωτερικής διαμάχης στο Λίβανο έχει ενταθεί μετά την ενεργή στήριξη της Χεζμπολάχ στο πλευρό του Άσαντ κατά τον εμφύλιο στη γειτονική Συρία.

«Αυτό είναι έργο πρακτόρων που προσπαθούν να δημιουργήσουν σύγκρουση στον Λίβανο» δήλωσε ο Άλι Μέκνταντ, βουλευτής της Χεζμπολάχ, ο οποίος μετέβη στο σημείο της έκρηξης.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου Μαρουάν Σαρμπέλ μίλησε για «μια εγκληματική ενέργεια, με στόχο την αποσταθεροποίηση της χώρας και την πρόκληση θρησκευτικής σύγκρουσης μεταξύ σουνιτών και σιιτών».

Η σύρραξη Συρία έχει δημιουργήσει πόλωση στον Λίβανο, ο οποίος δεν έχει ακόμη επουλώσει τα τραύματά του από τον εμφύλιο που είχε διχάσει τη χώρα λόγω των θρησκευτικών συγκρούσεων, όπως τώρα συμβαίνει στη Συρία.

Οι σουνίτες μουσουλμάνοι του Λιβάνου, στην πλειοψηφία τους, στηρίζουν τους αντάρτες στη Συρία, ενώ οι σιίτες υποστηρίζουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ ο οποίος ανήκει στη θρησκευτική μειονότητα των αλαουιτών, παρακλάδι του σιιτικού Ισλάμ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024