Προσεκτικότερη χρήση των καμπανών συνιστά στους ιερείς ο Αρχιεπίσκοπος
Εγκύκλιο στους ναούς έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, συνιστώντας στους ιερείς να χτυπούν τις καμπάνες με προσοχή ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας. Ειδικότερα, μέσα από την εγκύκλιο συνίσταται η ηπιότερη και πιο σύντομη λειτουργία των καμπανών, ακόμη και η διακοπή τους, για όσες είναι συνδεδεμένες με ρολόγια, στις ώρες κοινής ησυχίας και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Εγκύκλιο στους ναούς έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος συνιστώντας στους ιερείς να χτυπούν τις καμπάνες με προσοχή ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας.
«Δια του παρόντος και κατόπιν σχετικών διαμαρτυριών, εκφρασθείσων υπό ενίων πολιτών, εφιστώμεν την προσοχή υμών περί του θέματος της υπερβολικής και ακρίτου χρήσεως των κωδώνων των ιερών ναών» αναφέρεται στην εγκύκλιο που απέστειλε την Τρίτη.
Ειδικότερα, μέσα από την εγκύκλιο συνίσταται η χρήση των καμπανών με προσοχή και διάκριση, καθώς και η ηπιότερη και πιο σύντομη λειτουργία τους, ακόμη και η διακοπή, για όσες είναι συνδεδεμένες με ρολόγια, στις ώρες κοινής ησυχίας και κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Το σημείωμα υπογράφεται με εντολή του κ. Ιερώνυμου από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Παπαγιάννη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ καθαιρεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησής του, εξοργισμένος για την «ανικανότητα» στελεχών
- Γροιλανδία: Την ανάγκη «σεβασμού της κυριαρχίας της» τονίζει η φον ντερ Λάιεν σε μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ
- Συρία: Τραμπ και Σάρα συζήτησαν για τις εγγυήσεις των δικαιωμάτων των Κούρδων
- Γουατεμάλα: 9ος αστυνομικός νεκρός από τα πυρά συμμοριών
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
