Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κληρώνει στην Ευρωλίγκα με το πρώτο τζάμπολ της σεζόν στις 17/10

Κληρώνει στην Ευρωλίγκα με το πρώτο τζάμπολ της σεζόν στις 17/10

Μία ημέρα πριν από την κλήρωση (4/7, 13:00) της Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των μετόχων της διοργάνωσης. Σε αυτή αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ότι το τζάμπολ της σεζόν 2013-14 θα δοθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ενώ τα προκριματικά θα διεξαχθούν στις 1-4 του ίδιου μήνα, απ' όπου και θα προκύψει η 24η ομάδα της κανονικής περιόδου. Παράλληλα, στη σύσκεψη εγκρίθηκε η αλλαγή συστήματος, βάσει της οποίας οι οκτώ ομάδες που δεν θα προκριθούν στη φάση των «16» θα μεταφέρονται στους «32» του EuroCup.

Μία ημέρα πριν από την κλήρωση (4/7, 13:00) της Ευρωλίγκα της νέας αγωνιστικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των μετόχων της διοργάνωσης. Σε αυτή αποφασίστηκε μεταξύ άλλων ότι το τζάμπολ της σεζόν 2013-14 θα δοθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, ενώ τα προκριματικά θα διεξαχθούν στις 1-4 του ίδιου μήνα, απ’ όπου και θα προκύψει η 24η ομάδα της κανονικής περιόδου. Παράλληλα, στη σύσκεψη εγκρίθηκε η αλλαγή συστήματος, βάσει της οποίας οι οκτώ ομάδες που δεν θα προκριθούν στη φάση των «16» θα μεταφέρονται στους «32» του EuroCup.

Στους αγώνες θα γίνεται ένα τζάμπολ, στο ξεκίνημα του αγώνα, ενώ η ομάδα που θα το κερδίζει θα έχει την κατοχή στην τέταρτη περίοδο και η ομάδα που θα το χάνει στη δεύτερη και την τρίτη. Επιπροσθέτως, η τεχνική ποινή θα αποφέρει μία ελεύθερη βολή και την κατοχή της μπάλας, ενώ οι δύο τεχνικές ποινές θα σημαίνουν την αποβολή του παίκτη.

Για να εξελίσσονται γρηγορότερα τα παιχνίδια, στο πρώτο ημίχρονο κάθε ομάδα θα έχει ένα τάιμ άουτ 60 δευτερολέπτων και ένα 30 δευτερολέπτων, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο δύο τάιμ άουτ 60 δευτερολέπτων και ένα 30 δευτερολέπτων.

Στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου κάθε ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει μόνο ένα τάιμ άουτ, 60 ή 30 δευτερολέπτων, όχι και τα δύο. Παράλληλα, ο χρόνος μεταξύ των περιόδων μειώνεται από δύο λεπτά σε 90 δευτερόλεπτα.

Αναλυτικά τα τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της αυριανής κλήρωσης:

1ο: Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ
2ο: Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Σιένα, Εφές
3ο: Λαμποράλ Κούτσα (πρώην Κάχα Λαμποράλ), Μάλαγα, Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ, Ζαλγκίρις
4ο: Γαλατασαράι, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Μπουντιβέλνικ, Μπάμπεργκ
5ο: Μιλάνο, Παρτιζάν, Ζιέλονα Γκόρα, Ερυθρός Αστέρας
6ο: Μπάγερν, Στρασβούργο, Ναντέρ, νικητής προκριματικών

Οι οκτώ ομάδες των προκριματικών είναι οι Μπάνβιτ (Τουρκία), Οστάνδη (Βέλγιο), Βαρέζε (Ιταλία), Χίμκι (Ρωσία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), Όλντενμπουργκ (Γερμανία), Ρίγα (Λετονία) και Νίμπουρκ (Τσεχία).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024