Αν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία θα το κάνω, λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης
Αποφασισμένος να επιλύσει το πρόβλημα με το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, αλλά και να βρει λύση για όλα τα θέματα που απασχολούν την υγεία εμφανίζεται ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημιές, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω» τονίζει.
Αποφασισμένος να επιλύσει το πρόβλημα με το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ, αλλά και να βρει λύση για όλα τα θέματα που απασχολούν την υγεία εμφανίζεται ο νέος υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ο βασικός μου στόχος είναι να είμαστε πλήρως έτοιμοι σε ό,τι αφορά τα προαπαιτούμενα. Δεν πρόκειται να ξεφύγει τίποτα. Θα υλοποιηθούν όλες οι δεσμεύσεις που έχει δώσει η χώρα και δεν θα ρισκάρουμε τις επόμενες δόσεις» λέει ο κ. Γεωργιάδης στο «Έθνος της Κυριακής».
Σε ό,τι αφορά το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ εξηγεί ότι έχει καταλήξει στο μέθοδο του «claw back», δηλαδή τον συμβιβασμό οφειλών μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των διαγνωστικών κέντρων και των κλινικών.
Προαναγγέλλει, επίσης, εξονυχιστικούς ελέγχους στο πεδίο των εγκρίσεων δαπανών και μέσα στο επόμενο 15ήμερο θα προχωρήσει σε σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων.
«Μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχω ελέγξει τα πάντα. Νοσοκομεία, ζημιές, κόστη, χρησιμότητα, κλίνες. Εάν χρειαστεί να κλείσω νοσοκομεία, θα τα κλείσω» τονίζει.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων