Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θανάσης Αλευράς: ένα μεγάλο ταλέντο που βλέπει την πρωτιά!

Θανάσης Αλευράς: ένα μεγάλο ταλέντο που βλέπει την πρωτιά!

Τελικά κάποιοι άνθρωποι το έχουν μέσα τους, από τα γεννητούρια τους να κουβαλούν ένα μικρό λαμπερό αστέρι. Και ο Θανάσης Αλευράς είναι ένα από τα πρόσωπα της νέας θεατρικής κατεξοχήν γενιάς που αποδεικνύει, πως τα προικισμένα άτομα γεννιούνται δεν γίνονται! Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης, είχε την τύχη να κερδίσει νωρίς την εμπιστοσύνη του δασκάλου του […]

Τελικά κάποιοι άνθρωποι το έχουν μέσα τους, από τα γεννητούρια τους να κουβαλούν ένα μικρό λαμπερό αστέρι. Και ο Θανάσης Αλευράς είναι ένα από τα πρόσωπα της νέας θεατρικής κατεξοχήν γενιάς που αποδεικνύει, πως τα προικισμένα άτομα γεννιούνται δεν γίνονται!
Απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης, είχε την τύχη να κερδίσει νωρίς την εμπιστοσύνη του δασκάλου του Μίμη Κουγιουμτζή, ο οποίος τον επέλεξε τόσο για τον «Μικρό Πρίγκιπα» όσο και για τον ρόλο του Ερμή στον «Πλούτο» του Αριστοφάνη, με τον οποίο πήρε το βάπτισμα του πυρός στην Επίδαυρο.


Αντίστοιχη εμπιστοσύνη του έδειξε και ο Γιώργος Κιμούλης, όταν ανέβασε τον «Εμπορο της Βενετίας» και το «Δρ Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ».

Ορόσημο θεωρεί τη συνάντησή του με τον Σταμάτη Φασουλή, και τη συνεύρεσή τους στη «Μήδεια» του Μποστ.
Όλοι όσοι τον είδαμε στο Μικρό Παλλάς στους «Ήρωες» της Ελένης Γκασούκα απόλαυσαμε μια έξοχη ερμηνεία στο ρόλο της τρισχαριτωμένης κόμισσας Νατάλια Μπρατούσκα Σεϊτανίδη Αλεξέγεβνα να προσπαθεί να καταπολεμήσει τον φόβο του θανάτου, στο ταξίδι σε ένα νοερό τρένο, σε μια παράσταση γεμάτη σάτιρα, χορό, τραγούδι, σαν ένα παιχνίδι λέξεων και αισθημάτων που μας ταξίδεψε στο χώρο και το χρόνο.
Έχει παίξει επίσης σε μιούζικαλ, βαριετέ και επιθεώρηση.


Εξωστρεφής σαν χαρακτήρας, πράγμα που τον βοηθάει στο να ταυτοποιήσει μια παράσταση. Απλοϊκός, πάντα με ένα πλατύ χαμόγελο κερδίζει αμέσως τον συνομιλητή του.

Για τη μεγάλη του αγάπη το θέατρο έχει πει: το θέατρο πάνω απ’ όλα είναι ένα λαϊκό θέαμα, πρέπει η σκηνή να συνεννοείται, να τα βρίσκει με τον εξώστη και την πλατεία. Οταν βγαίνοντας από μία παράσταση το πρώτο που θα σχολιάσεις είναι τα σκηνικά και τα κοστούμια – χωρίς να υποβιβάζω αυτές τις τέχνες -, κάτι έχει πάει λάθος».


Η συμμετοχή του ηθοποιού στο θέατρο και δη στου «Ηρωες», του έδωσε το βραβείο Χορν το 2008, τον έκανε πολύ γνωατό σε όλη την Ελλάδα, αφού μέχρι τώρα τον ήξεραν κυρίως οι θεατρόφιλοι.

Your Sound Seems Familiar
Ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως η φετεινή συμμετοχή του στο σόου YFSF ήταν αφ’ ενός μεν ότι του δινόταν η ευκαιρία να βγει στην τηλεόραση, αφού πέρασε αρκετός καιρός που έκανε μικρούς ρόλους ως guest σε κάποιες κωμικές σειρές και αφ’ ετέρου το ότι του δινόταν η ευκαιρία να μεταμφιεστεί και να παίξει ρόλους, όπως κάνει και στο θέατρο, με ένα εγχείρημα με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Και μπορούμε να πούμε πως το πέτυχε.


ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΔΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΟΟΥ ΜΕ ΜΕΓΆΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πασχάλης, Χατζής, Πόλυ πάνου, Αλις Κούπερ, Κονιτοπούλου, Αντώνης Κυρίτσης.

Καλή πρωτιά για την Κυριακή 30 Ιουλίου στον τελικό του «Your Sound Seems Familiar»!

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024