Στις 28 και 29 Ιουνίου διοργανώνεται στην Αθήνα το EuRuKo 2013, το ετήσιο πανευρωπαϊκό συνέδριο με αντικείμενο την γλώσσα προγραμματισμού Ruby.

Το διήμερο συνέδριο διοργανώνεται τα τελευταία δέκα χρόνια σε διάφορες χώρες της Ευρώπης από εθελοντές-προγραμματιστές, και δη, «από λάτρεις της Ruby για λάτρεις της Ruby». Η εκδήλωση του 2013 συμπίπτει με τον εορτασμό των 20στών γενεθλίων της γλώσσας και την επικείμενη έκδοση 2.0.

Παρών στην EuRuKo 2013 θα είναι και ο Yukihiro “Matz” Matsumoto, o «εγκέφαλος» πίσω από την σύλληψη της Ruby και άλλοι εκλεκτοί ομιλητές όπως ο Xavier Noria, ένας από τους πέντε κορυφαίους προγραμματιστές που συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της Ruby on Rails.

Το EuRuKo 2013 θα διεξαχθεί στο Θέατρο Badminton. H εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά με τεχνολογία ροής μέσω Διαδικτύου (streaming) και το in.gr θα ενσωματώσει το stream.

Η συμμετοχή στο πανευρωπαϊκό συνέδριο έχει ήδη ξεπεράσει τους 600 συνέδρους. Η τιμή του εισιτηρίου ορίστηκε στα 60 ευρώ και περισσότερες σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον δικτυακό τόπο της διοργάνωσης στο euruko2013.org/, στον λογαριασμό @euruko στο Twitter και στην σελίδα EuRuKo στο Facebook.

In.gr Τεχνολογία