Πράσινο φως από το ΣτΕ για το σπάσιμο των υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας
Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το «σπάσιμο» στα δύο των υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας και η παράλληλη σύσταση δύο νέων υπουργείων. Οι δαπάνες λειτουργίας των δύο νεοσύστατων υπουργείων θα βαρύνουν έως το τέλος του 2013 τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς των υπουργείων από τα οποία διασπάστηκαν και μετονομάστηκαν.
Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το «σπάσιμο» στα δύο των υπουργείων Ανάπτυξης και Παιδείας και η παράλληλη σύσταση δύο νέων υπουργείων.
Ειδικότερα, στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά με το οποίο: (1) Ιδρύεται υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, (2) Μετονομάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, (3) Ιδρύεται υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και (4) Μετονομάζεται το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού σε υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Με το επίμαχο σχέδιο διατάγματος των δύο άρθρων, πέραν της διάσπασης των δύο εν λόγω υπουργείων, την ίδρυση δύο νέων και την μετονομασία των δύο διασπώμενων, καθορίζεται ο τρόπος συγκρότησης των υπηρεσιών των νέων και παλαιών υπουργείων, ενώ αναφέρεται ότι οι δαπάνες λειτουργίας των δύο νεοσύστατων υπουργείων (Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων – Πολιτισμού και Αθλητισμού) θα βαρύνουν έως το τέλος του 2013 τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς των υπουργείων από τα οποία διασπάστηκαν και μετονομάστηκαν.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας του Ε΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με την υπ΄ αριθμ. 178/2013 γνωμοδότησή τους (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγητής ο Πάρεδρος Δ. Βασιλειάδης) έκριναν νόμιμο το επίμαχο σχέδιο διατάγματος και έκαναν ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ενδυνάμωση: Είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε
- Προ των πυλών η κακοκαιρία: Έρχεται 48ωρο με καταιγίδες και έντονα φαινόμενα
- ΣΥΡΙΖΑ: Αυτό το κτίριο ποιος (δεν) θα το πάρει;
- Μόδα και Έπσταϊν: Στο στόχαστρο τα πρακτορεία
- Γιατί κάποιες φορές ρίχνουμε τα στάνταρ μας στις σχέσεις;
- Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ επιστρέφει με νέο σόλο, νοσταλγικό άλμπουμ
- Υποκλοπές: Εννέα πρόσωπα στέλνει στο εδώλιο η πρώτη απόφαση
- Πόλεμος στο Ιράν: Οι νέοι μνηστήρες στις προμήθειες πετρελαίου, φυσικού αερίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442