Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηλεκτρονική παρακολούθηση των βυτιοφόρων καυσίμων από την ΓΓΠΣ

Ηλεκτρονική παρακολούθηση των βυτιοφόρων καυσίμων από την ΓΓΠΣ

Στην εταιρεία I LINK Νέες Τεχνολογίες ανατέθηκε έναντι 73.800 ευρώ η δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για τον έλεγχο κινήσεων βυτιοφόρων οχημάτων μέσω συσκευών αποστολής σημάτων GPS. Με τo ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού θέσης είναι δυνατόν να εντοπίζεται η θέση κάθε βυτιοφόρου οχήματος σε πραγματικό χρόνο μέσω σήματος που θα εκπέμπεται από τον πομπό του συστήματος προς το κέντρο ελέγχου της ΓΓΠΣ.

Στην εταιρεία I LINK Νέες Τεχνολογίες ανατέθηκε έναντι 73.800 ευρώ η δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για τον έλεγχο κινήσεων βυτιοφόρων οχημάτων μέσω συσκευών αποστολής σημάτων GPS.

Το συγκεκριμένο σύστημα θα εγκατασταθεί στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και θα αποτελέσει εργαλείο ελέγχου του λαθρεμπορίου καυσίμων από τις αρμόδιες αρχές (ΣΔΟΕ). Οι τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος δόθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο σχετικό διαγωνισμό εκτός από την ILINK μετείχαν οι εταιρείες EMPHASIS TELEMATICS και ZENIKA.

Με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού θέσης είναι δυνατόν να εντοπίζεται η θέση κάθε βυτιοφόρου οχήματος σε πραγματικό χρόνο μέσω σήματος που θα εκπέμπεται από τον πομπό του συστήματος προς το κέντρο ελέγχου της ΓΓΠΣ.

Σύμφωνα με υπουργική απόφαση του 2012 όλα τα βυτιοφόρα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) και δημόσιας χρήσης (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν πετρελαιοειδή προϊόντα θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα.

Το σύστημα θα τοποθετείται τόσο στα βυτιοφόρα οχήματα όσο και στα ρυμουλκούμενά τους και ημιρυμουλκούμενά τους καθώς επίσης στις αποσπώμενες δεξαμενές που μεταφέρονται επί οχημάτων. Η τοποθέτηση και η σωστή λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS) στα οχήματα είναι αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και της εταιρείας που το εγκαθιστά.

Ως καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής και αξιοποίησης των στοιχείων από την εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων GPS έχει ορισθεί η 31η Ιουλίου 2013.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024