Ηλεκτρονική παρακολούθηση των βυτιοφόρων καυσίμων από την ΓΓΠΣ
Στην εταιρεία I LINK Νέες Τεχνολογίες ανατέθηκε έναντι 73.800 ευρώ η δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για τον έλεγχο κινήσεων βυτιοφόρων οχημάτων μέσω συσκευών αποστολής σημάτων GPS. Με τo ηλεκτρονικό σύστημα εντοπισμού θέσης είναι δυνατόν να εντοπίζεται η θέση κάθε βυτιοφόρου οχήματος σε πραγματικό χρόνο μέσω σήματος που θα εκπέμπεται από τον πομπό του συστήματος προς το κέντρο ελέγχου της ΓΓΠΣ.
Στην εταιρεία I LINK Νέες Τεχνολογίες ανατέθηκε έναντι 73.800 ευρώ η δημιουργία ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος για τον έλεγχο κινήσεων βυτιοφόρων οχημάτων μέσω συσκευών αποστολής σημάτων GPS.
Το συγκεκριμένο σύστημα θα εγκατασταθεί στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και θα αποτελέσει εργαλείο ελέγχου του λαθρεμπορίου καυσίμων από τις αρμόδιες αρχές (ΣΔΟΕ). Οι τεχνικές προδιαγραφές του συστήματος δόθηκαν από το υπουργείο Ανάπτυξης.
Στο σχετικό διαγωνισμό εκτός από την ILINK μετείχαν οι εταιρείες EMPHASIS TELEMATICS και ZENIKA.
Με την τοποθέτηση ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού θέσης είναι δυνατόν να εντοπίζεται η θέση κάθε βυτιοφόρου οχήματος σε πραγματικό χρόνο μέσω σήματος που θα εκπέμπεται από τον πομπό του συστήματος προς το κέντρο ελέγχου της ΓΓΠΣ.
Σύμφωνα με υπουργική απόφαση του 2012 όλα τα βυτιοφόρα φορτηγά οχήματα ιδιωτικής χρήσης (Φ.Ι.Χ.) και δημόσιας χρήσης (Φ.Δ.Χ.) που μεταφέρουν πετρελαιοειδή προϊόντα θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν το εν λόγω ηλεκτρονικό σύστημα.
Το σύστημα θα τοποθετείται τόσο στα βυτιοφόρα οχήματα όσο και στα ρυμουλκούμενά τους και ημιρυμουλκούμενά τους καθώς επίσης στις αποσπώμενες δεξαμενές που μεταφέρονται επί οχημάτων. Η τοποθέτηση και η σωστή λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού θέσης (GPS) στα οχήματα είναι αποκλειστική ευθύνη του ιδιοκτήτη και της εταιρείας που το εγκαθιστά.
Ως καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής και αξιοποίησης των στοιχείων από την εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων GPS έχει ορισθεί η 31η Ιουλίου 2013.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ντόρσεϊ: «Ξέρουμε τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό αυτό το ματς»
- «Χαστούκι, ζήλεια, γυναίκες αρπαχτικά»: Πώς το βιβλίο-φωτιά για τους Μακρόν εξυπηρετεί το σκοπό τους
- Χανταϊός: Ο καπετάνιος του MV Hondius μπορεί επιτέλους να εγκαταλείψει το κρουαζιερόπλοιο
- Reuters: Βήματα προόδου στις επαφές Ουάσιγκτον–Τεχεράνης για τερματισμό του πολέμου
- Υποκλοπές: Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας συγκάλυψης
- Μάριος Οικονόμου: Χειρουργήθηκε και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση – Σοκάρουν οι εικόνες από το τροχαίο
- Μποντιρόγκα: «Γιορτή ο τελικός Ολυμπιακός – Ρεάλ – Η Ευρωλίγκα έχει την καλύτερη διαιτησία»
- Πολύχρωμη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για το 10ο αυτοοργανωμένο Pride
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 23.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jonathan-borba-96sMAeI8g3E-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442