Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Millenium Bank από την Τράπεζα Πειραιώς
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 100% της Millennium BCP στη θυγατρική της στην Ελλάδα Millennium Bank SA, μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων.
Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 100% της Millennium BCP («BCP») στη θυγατρική της στην Ελλάδα Millennium Bank SA («MBG»), μετά τη λήψη όλων των απαιτούμενων εγκρίσεων.
Πριν από την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η BCP ανακεφαλαιοποίησε την MBG με το ποσό των 274 εκατ. ευρώ πλέον των 139 εκατ. ευρώ που είχαν ήδη επενδυθεί από την BCP στην MBG τον περασμένο Δεκέμβριο, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό ποσό της ανακεφαλαιοποίησης στα 413 εκατ. ευρώ.
Επιπρόσθετα, η BCP επενδύει 400 εκατ. ευρώ στην τρέχουσα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης με παραίτηση των δικαιωμάτων προτίμησης των παλαιών μετόχων.
Με την εξαγορά της Millennium Bank, ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς αποκτά μία πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη τράπεζα, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, βελτιώνοντας έτσι περαιτέρω τη χρηματοοικονομική του θέση και τη στρατηγική του παρουσία στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λίβανος: Αλλοι 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας
- Ο Ρούμπιο θα επισκεφθεί Σλοβακία και Ουγγαρία, όπου κυβερνούν σύμμαχοι του Τραμπ
- Πτώση ελικοπτέρου εναέριου-ασθενοφόρου στη Λιβύη με δύο Ρώσους πιλότους και τρεις ντόπιους [Λιβύη]
- Σουδάν: Οι φρικαλεότητες της Ελ Φάσερ επαναλαμβάνονται στην Κορντοφάν, καταγγέλλει ο ΟΗΕ
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου

