“Έφυγε” ο θρύλος της Ferrari, Jose Froilan Gonzalez
Πέθανε σε ηλικία 90 ετών ο Jose Froilan Gonzalez, ο άνθρωπος που χάρισε στη Ferrari την πρώτη της νίκη στη Formula 1.
O θρύλος της Ferrari, Jose Froilan Gonzalez, o άνθρωπος που χάρισε στη Scuderia την πρώτη της νίκη στη Formula 1, πέθανε σε ηλικία 90 ετών, σε νοσοκομείο του Buenos Aires.
Η καριέρα του Αργεντινού οδηγού διήρκεσε μία δεκαετία και συμμετείχε σε συνολικά 26 αγώνες. Το 1951, στο βρετανικό Grand Prix στην πίστα του Silverstone, έδωσε θεαματική μάχη με τον συμπατριώτη του Juan Manuel Fangio, παίρνοντας τελικά τη νίκη, την πρώτη στην ιστορία της Ferrari.
O J.F. Gonzalez χάρισε στη Scuderia ακόμη μία νίκη, κερδίζοντας τον 24ωρο αγώνα του Le Mans, το 1954.
“Σαν άνθρωπος και σαν οδηγός, έπαιξε καθοριστικό ρόλο και αποτελεί κομμάτι της ιστορίας μας. Ο θάνατός του σημαίνει ότι χάσαμε έναν πραγματικό φίλο”, ήταν το σχόλιο του προέδρου της Ferrari, Luca di Montezemolo.
auto.in.gr
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στα Ιωάννινα
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Μεγάλης Δευτέρας
- Πέντε εγκαυματίες στο νοσοκομείο της Χίου – Φέρεται να κατασκεύαζαν ρουκέτες για το βράδυ της Ανάστασης
- Ακόμα και ο καφές θέλει το σωστό timing
- Πετρέλαιο κίνησης: Σε ετοιμότητα και η Ελλάδα για πιθανές ελλείψεις
- Συνεχίζεται η διαδικασία των νομιμοποιήσεων στη δίκη των Τεμπών – Στις 9 ξεκινά η συνεδρίαση
