Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μ. Webber: Λιγότερη η απόλαυση στη F1 λόγω των ελαστικών

Μ. Webber: Λιγότερη η απόλαυση στη F1 λόγω των ελαστικών

Από την εκκίνηση του αγώνα σκεφτόμαστε τη φθορά των ελαστικών, αντί να δίνουμε μάχες στο όριο, τροχό με τροχό, υποστηρίζει ο Mark Webber.

Οι πιο έμπειροι οδηγοί της Formula 1 δεν απολαμβάνουν πλέον το ίδιος όπως παλαιότερα τους αγώνες. Αυτό υποστήριξε με δηλώσεις του ο Mark Webber.

Με τα ελαστικά να αποτελούν τον κυρίαρχο παράγοντα στη φετινή σεζόν, ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull, πιστεύει ότι η διαχείριση του ρυθμού φθοράς της εκάστοτε γόμας, «έκλεψε» ένα μεγάλο μέρος από την ευχαρίστηση που δίνουν οι μάχες των μονοθέσιων τροχό με τροχό.

«Μια ομάδα οδηγών, ιδίως αυτών που στο ενεργητικό τους έχουν περισσότερα από 100 Grand Prix, βλέπουμε ότι οι αγώνες έχουν διαφοροποιηθεί σημαντικά με τον τρόπο που γίνονται σήμερα», είπε ο 37χρονος πιλότος.

«Πρέπει να έχουμε δεξιότητες για να χειριστούμε κάθε διαφορετική πρόκληση όπως κάναμε πάντοτε, με V10 και V8 κινητήρες, με ανεφοδιασμούς, με ένα γύρο κατατακτήριων…», είπε ο M. Webber, που μετράει 205 συμμετοχές σε Grand Prix.

«Στο Μονακό, εκκίνησα τον αγώνα και από τη στροφή 3 άρχισα να σκέφτομαι το πρώτο σετ ελαστικών. Έβλεπα ότι το ίδιο έκανε και ο Nico Rosberg», επισήμανε ο M. Webber.

O ίδιος είναι βέβαιος ότι οι πιλότοι θέλουν να τα δώσουν όλα στο απόλυτο όριο για να κερδίσουν θέσεις. Η διάθεσή τους όμως, περιορίζεται στους τελευταίους γύρους, καθώς πριν πρέπει να προσέχουν τη φθορά.

«Σίγουρα υπάρχουν ακόμη ωραίες στιγμές με το μονοθέσιο. Όμως η ευχαρίστηση δεν είναι η ίδια. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ», κατέληξε ο Αυστραλός.

auto.in.gr

Only in

Με 30 υπογραφές και σεβασμό στα όργανα η υποψηφιότητα Κασσελάκη – Κλειδώνει ο Φάμελλος για τους «100», ρυθμιστής ο Πολάκης στην ΚΕ

Η Πολιτική Γραμματεία εισηγείται να ισχύσουν οι ίδιοι όροι με τις κάλπες που στήθηκαν πριν ένα χρόνο, δηλαδή συλλογή 30 υπογραφών από μέλη της ΚΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024