Αμετακίνητοι Βενιζέλος και Κουβέλης στις θέσεις τους για ανοιχτή ΕΡΤ
Σειρά διερευνητικών επαφών είχε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο την Πέμπτη το βράδυ τηλεφωνικώς και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη δια ζώσης το μεσημέρι της Παρασκευής. Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για μεταβατική περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ και επέμειναν στην αρχική τους θέση για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα.
Σειρά διερευνητικών επαφών είχε ο υπουργός Επικρατείας Δ. Σταμάτης διαδοχικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο την Πέμπτη το βράδυ τηλεφωνικώς και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη δια ζώσης το μεσημέρι της Παρασκευής.
Και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για μεταβατική περίοδο λειτουργίας της ΕΡΤ και επέμειναν στην αρχική τους θέση για άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ με κανονικό πρόγραμμα.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε επίσης, αν γίνει δεκτή η πρότασή του, να συσταθεί άμεσα μία επιτροπή, τα μέλη της οποίας θα προτείνουν τα τρία κόμματα, η οποία θα επεξεργαστεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της ΕΡΤ.
Με αυτές τις θέσεις θα προσέλθει στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών τη Δευτέρα στις 6 το απόγευμα.
Στο μεταξύ, κύκλοι της Ιπποκράτους αναφερόμενοι σε δημοσιεύματα σχερτικά με το νόμο 4002 που ψήφισε τον Αύγουστο του 2011 η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με υπουργό Οικονομικών τον κ. Βενιζέλο και προβλέπει την κατάργηση συγκεκριμένων οργανισμών, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ, σχολίαζαν: «Ας σταματήσουν οι γελοιότητες! Ας ανακαλέσουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την ΚΥΑ που έβγαλαν! Ας γυρίσουμε σε αυτό που λέει ο νόμος του 2011!».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο νόμος 4002/2011 είναι ακόμα εν ισχύ και δεν προέβλεπε την «καταδρομική» κατάργηση οργανισμών, αλλά την έκδοση εκτελεστικών νόμων για την αναδιάρθρωση και την εξυγίανση τους.
Ειδικά για την ΕΡΤ είχε ετοιμαστεί σχέδιο νόμου από τον τότε υπουργό Ηλ. Μόσιαλο, το οποίο δεν εφαρμόστηκε ποτέ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Η ξανθιά είναι νεκρή» – Κοκκινομάλλα Πάμελα Άντερσον και η αλήθεια για το «ψευτορομάντζο» με τον Λίαμ Νίσον
- Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]
- Λανουά: «Έκανε χέρι ο Ζοάο Μάριο και σωστά ακυρώθηκε το γκολ της ΑΕΚ» – vid
- Κικίλιας στη συνάντηση με Γκίλφοϊλ: «Συνεργασία με ΗΠΑ σε θέματα λιμενικών υποδομών, ναυτιλίας και ασφάλειας»
- Πάθη, αλήθειες και απομυθοποιήσεις: Οι «Γυναίκες στο Ντιβάνι» επιστρέφουν
- Μουζακίτης: «Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην πρόκριση μέχρι την τελευταία στιγμή»
