Πρώιμη η συζήτηση για μείωση του στόχου των ιδιωτικοποιήσεων, λέει ο Ρεν
Πρώιμες χαρακτήρισε οποιεσδήποτε συζητήσεις αφενός για την αναθεώρηση των στόχων του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων μετά την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ και αφετέρου για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν. «Eίναι πρώιμο να επανεξετασθούν οι στόχοι του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας, για τους οποίους μάλιστα μόλις πρόσφατα υπήρξε συμφωνία» τόνισε.
Πρώιμες χαρακτήρισε οποιεσδήποτε συζητήσεις αφενός για την αναθεώρηση των στόχων του ελληνικού προγράμματος αποκρατικοποιήσεων μετά την αποτυχία πώλησης της ΔΕΠΑ και αφετέρου για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν.
Μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι της Τρίτης στη Χάγη με τον επικεφαλής του Eurogroup και ολλανδό υπουργό Οικονομικών Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, ο κ. Ρεν τόνισε ότι «είναι πρώιμο να επανεξετασθούν οι στόχοι του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων της Ελλάδας, για τους οποίους μάλιστα μόλις πρόσφατα υπήρξε συμφωνία» όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Με βάση το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, η κυβέρνηση θα πρέπει να αντλήσει τουλάχιστον 1,8 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.
Η δήλωση Ρεν έγινε μετά τη δημοσίευση σχετικού ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλούμενο ανώτερο κυβερνητικό αξιωματούχο της Ελλάδας ανέφερε ότι η Αθήνα θα ζητήσει από τους δανειστές της – ΔΝΤ, ΕΚΤ και Βρυξέλλες – μείωση του στόχου των αποκρατικοποιήσεων για το 2013 λόγω του ναυαγίου πώλησης της ΔΕΠΑ.
Ο κ. Ρεν ζήτησε άμεσα την επαναπροκήρυξη διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ. «Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ δεν έχει ολοκληρωθεί και έχω εμπιστοσύνη ότι η ελληνική κυβέρνηση προχωρά στις αναγκαίες κινήσεις για να εξασφαλίσει ότι οι αποκρατικοποιήσεις στον τομέα του φυσικού αερίου θα αποδειχτούν τελικά επιτυχείς» δήλωσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γλυκόξινη σάλτσα
- Σταθερότητα ή ακυβερνησία; Η Ιστορία διαψεύδει το δίλημμα που θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη στη Σητεία – Ήχησε το 112, σηκώθηκαν δύο εναέρια
- Έρχονται τα νέα τιμολόγια ρεύματος – Σε σταθερή άνοδο τα μπλε
- Πες μου τι θέλεις να σου πω ποια άσκηση σου ταιριάζει
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας με 39αρια – Πού θα βρέξει
- Το σημερινό πρόγραμμα του Μουντιάλ: Το ραντεβού των μεγάλων χαμένων (Γαλλία-Αγγλία)
- Θέατρο Στοά: Τι θα δούμε τη χειμερινή σεζόν στην 56η χρονιά λειτουργίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442