Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτοιμος να γίνει έμπορος κάνναβης ο Μεξικανός πρώην πρόεδρος Βισέντε Φοξ

Έτοιμος να γίνει έμπορος κάνναβης ο Μεξικανός πρώην πρόεδρος Βισέντε Φοξ

Υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Βισέντε Φοξ (2000-2006), δηλώνοντας έτοιμος να καλλιεργήσει και ο ίδιος κάνναβη για εξαγωγή, καθώς θεωρεί ότι  με τη νόμιμη διακίνησή της θα αποκλειστούν από την «αγορά» τα καρτέλ ναρκωτικών. «Είμαι αγρότης, μπορώ να το κάνω, εφόσον γίνει νόμιμο» δήλωσε ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος του Μεξικού.

Υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Βισέντε Φοξ (2000-2006), δηλώνοντας έτοιμος να καλλιεργήσει και ο ίδιος κάνναβη για εξαγωγή, καθώς θεωρεί ότι με τη νόμιμη διακίνησή της θα αποκλειστούν από την «αγορά» τα καρτέλ ναρκωτικών.

«Είμαι αγρότης, μπορώ να το κάνω, εφόσον γίνει νόμιμο» δήλωσε ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος του Μεξικού μιλώντας σε δημοσιογράφους από το ράντσο του στο Σαν Φρανσίσκο δελ Ρινκόν της πολιτείας Γουαναχουάτο.

Ο Φοξ διαβεβαίωσε ότι με τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας «οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι εγκληματίες, αφού τα χρήματα που σήμερα συγκεντρώνουν στα χέρια τους οι έμποροι ναρκωτικών θα περάσουν στους επιχειρηματίες, τις βιομηχανίες και την κυβέρνηση».

Το Μεξικό πρέπει να γίνει νόμιμος παραγωγός και να εξάγει μαριχουάνα στα μέρη, όπου έχει αποποινικοποιηθεί η χρήση της, πρόσθεσε ο Φοξ, ο οποίος μαζί με άλλους πρώην προέδρους της Λατινικής Αμερικής αγωνίζεται για τη νομιμοποίηση της χρήσης της.

Σύμφωνα με τον Μεξικανό πολιτικό, η χώρα του θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου οι πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσινγκτον έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ενώ άλλες δώδεκα πολιτείες επιτρέπουν την παραγωγή και την πώλησή της για θεραπευτικούς σκοπούς.

Με την εφαρμογή ελέγχων και ρυθμιστικών μέτρων, η βιομηχανία μαριχουάνας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση των κρατικών δαπανών για την εκπαίδευση και άλλους κοινωνικούς τομείς.

Ο πρώην πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη βία και τις συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό που τα τελευταία χρόνια έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους. «Το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας, το πρόβλημα της βίας και του εγκλήματος, θα λυθεί μόνο με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Αν προσπαθήσετε να το λύσετε με κατασταλτικά μέσα, απλώς η βία θα γεννήσει περισσότερη βία» κατέληξε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μπάγερν Μονάχου – Άρσεναλ 1-0: Ο Κίμιχ έστειλε τους Βαυαρούς στα ημιτελικά

Η γκολάρα του Κίμιχ ήταν αρκετή για την Μπάγερν που νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024