Έτοιμος να γίνει έμπορος κάνναβης ο Μεξικανός πρώην πρόεδρος Βισέντε Φοξ
Υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Βισέντε Φοξ (2000-2006), δηλώνοντας έτοιμος να καλλιεργήσει και ο ίδιος κάνναβη για εξαγωγή, καθώς θεωρεί ότι με τη νόμιμη διακίνησή της θα αποκλειστούν από την «αγορά» τα καρτέλ ναρκωτικών. «Είμαι αγρότης, μπορώ να το κάνω, εφόσον γίνει νόμιμο» δήλωσε ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος του Μεξικού.
Υπέρ της νομιμοποίησης της μαριχουάνας τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος του Μεξικού Βισέντε Φοξ (2000-2006), δηλώνοντας έτοιμος να καλλιεργήσει και ο ίδιος κάνναβη για εξαγωγή, καθώς θεωρεί ότι με τη νόμιμη διακίνησή της θα αποκλειστούν από την «αγορά» τα καρτέλ ναρκωτικών.
«Είμαι αγρότης, μπορώ να το κάνω, εφόσον γίνει νόμιμο» δήλωσε ο συντηρητικός πρώην πρόεδρος του Μεξικού μιλώντας σε δημοσιογράφους από το ράντσο του στο Σαν Φρανσίσκο δελ Ρινκόν της πολιτείας Γουαναχουάτο.
Ο Φοξ διαβεβαίωσε ότι με τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας «οι μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι εγκληματίες, αφού τα χρήματα που σήμερα συγκεντρώνουν στα χέρια τους οι έμποροι ναρκωτικών θα περάσουν στους επιχειρηματίες, τις βιομηχανίες και την κυβέρνηση».
Το Μεξικό πρέπει να γίνει νόμιμος παραγωγός και να εξάγει μαριχουάνα στα μέρη, όπου έχει αποποινικοποιηθεί η χρήση της, πρόσθεσε ο Φοξ, ο οποίος μαζί με άλλους πρώην προέδρους της Λατινικής Αμερικής αγωνίζεται για τη νομιμοποίηση της χρήσης της.
Σύμφωνα με τον Μεξικανό πολιτικό, η χώρα του θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των ΗΠΑ, όπου οι πολιτείες του Κολοράντο και της Ουάσινγκτον έχουν ήδη εγκρίνει τη χρήση κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς, ενώ άλλες δώδεκα πολιτείες επιτρέπουν την παραγωγή και την πώλησή της για θεραπευτικούς σκοπούς.
Με την εφαρμογή ελέγχων και ρυθμιστικών μέτρων, η βιομηχανία μαριχουάνας θα μπορούσε να βοηθήσει στην αύξηση των κρατικών δαπανών για την εκπαίδευση και άλλους κοινωνικούς τομείς.
Ο πρώην πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη βία και τις συγκρούσεις μεταξύ αντιπάλων καρτέλ στο Μεξικό που τα τελευταία χρόνια έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 70.000 ανθρώπους. «Το σοβαρότερο πρόβλημα της χώρας, το πρόβλημα της βίας και του εγκλήματος, θα λυθεί μόνο με τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Αν προσπαθήσετε να το λύσετε με κατασταλτικά μέσα, απλώς η βία θα γεννήσει περισσότερη βία» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Το ΠΑΣΟΚ απαντά στο Μαξίμου με ολοκληρωμένη πρόταση
- ΠΑΣΟΚ: Ευθεία πρόκληση στο κράτος δικαίου η προσπάθεια Κασιδιάρη για επάνοδο στην πολιτική
- Χαμός στην Κολομβία: Ντου οπαδών στο Μεντεγίν, φωτοβολίδες, δακρυγόνα και διακοπή (vids)
- Ινδονησία: Τρεις νεκροί και δέκα αγνοούμενοι πεζοπόροι έπειτα από έκρηξη ηφαιστείου
- Πώς θα διδάξετε στον σκύλο σας να μην αντιδρά σε εξωτερικούς περισπασμούς
- Συνταγματική αναθεώρηση: Θεσμική μεταρρύθμιση ή αναδιάταξη κυβερνητικής ισχύος;
- Ο άνθρωπος, η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι Χρυσές Σφαίρες
- Κρήτη: Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 56χρονο στη Γέφυρα του Πέτρε στον ΒΟΑΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442