Διάλογο, αρχικά για τις εμπορικές σχέσεις, ξεκινούν Βόρειος και Νότιος Κορέα
Την έναρξη συνομιλιών για την «εξομάλυνση εμπορικών σχεδίων» πρότεινε στη Νότιο Κορέα η Πιόνγιανγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αποκαταστήσει τους διαύλους επικοινωνίας με τον Νότο εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή. Η Σεούλ αποδέχτηκε την πρόταση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τις πρώτες συζητήσεις στην κορεατική χερσόνησο μετά την κρίση των προηγούμενων μηνών.
Την έναρξη συνομιλιών για την «εξομάλυνση εμπορικών σχεδίων» πρότεινε στη Νότιο Κορέα η Πιόνγιανγκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα αποκαταστήσει τους διαύλους επικοινωνίας με τον Νότο εάν η πρόταση γίνει αποδεκτή.
Η Σεούλ αποδέχτηκε την πρόταση, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για τις πρώτες συζητήσεις στην κορεατική χερσόνησο μετά την κρίση των προηγούμενων μηνών.
Στις συζητήσεις περιλαμβάνεται η επαναλειτουργία της βιομηχανικής ζώνης Κεσόνγκ, η οποία έκλεισε τον Απρίλιο όταν κορυφώθηκε η ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες.
Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι η κυβέρνηση της Πιονγκγιάνγκ θα αποκαταστήσει σημαντικούς επικοινωνιακούς διαύλους εάν η Νότια Κορέα δεχθεί την πρόταση για συνομιλίες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι έτοιμη να πάρει πίσω μέτρα που έχει λάβει από τον Μάρτιο οπότε άρχισε η επιδείνωση των διμερών σχέσεων.
«Ο τόπος και η ημερομηνία των συνομιλιών μπορούν να οριστούν σύμφωνα με την επιθυμία της Νότιας Κορέας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή της Βόρειας Κορέας για την ειρηνική επανένωση της Κορέας (CPRK), η οποία είναι αρμόδια για τις σχέσεις με τη Νότια Κορέα.
Μια βραδιά στο κέντρο της πόλης γεμάτη τραγούδια, ιστορίες και μουσικές που έχουν καθιερώσει την Μαρία Παπαγεωργίου ως μία από τις σημαντικότερες ερμηνεύτριες και δημιουργούς της γενιάς της.