Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Fabia 2015: Ένα supermini με

Skoda Fabia 2015: Ένα supermini με «καρδιά» μικρομεσαίου

Το supermini της Skoda μπαίνει σε τροχιά αντικατάστασης δοκιμάζοντας ήδη τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας MQB όπου βασίζεται και το νέο Golf, σε "μικρότερη" κατηγορία.

Μπορεί η άφιξη της νέας Skoda Fabia να απέχει παραπάνω από ένα χρόνο, ωστόσο, ήδη οι μηχανικοί της τσεχικής φίρμας έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές εξέλιξης με δοκιμαστικά πρωτότυπα, αποκαλύπτοντας τα πρώτα κομμάτια του παζλ αυτού που θα αποτελέσει τη νέα γενιά τoυ supermini μοντέλου τους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες –και- η Skoda Fabia θα αντλήσει επιρροές από το σχεδιαστικό κώδικά Vision D τον οποίο η τσεχική φίρμα εισήγαγε στην έκθεση της Γενεύης το 2011 και όπου, υπακούουν η Octavia και το Rapid.

Ωστόσο, παράλληλα με τα κοινά στοιχεία που θα έχει με τις υπόλοιπες, νέες προτάσεις της Skoda, η Fabia αναμένεται να διατηρήσει κάποια αναγνωρίσιμα αισθητικά «συστατικά» της όπως η χαρακτηριστική σχεδίαση της τρίτης κολώνας, προσφέροντας, παράλληλα τη δυνατότητα επιλογής διαφορετικού χρώματος για την οροφή και τους εξωτερικούς καθρέφτες.

Ανεξαρτήτως αισθητικής, αυτό που πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι, ότι, η Skoda Fabia που σήμερα βασίζεται στην πλατφόρμα του Polo προηγούμενης γενιάς, στο κοντινό μέλλον, θα έχει ως αφετηρία μια μικρότερη εκδοχή της γνωστής ευέλικτης πλατφόρμας του ομίλου VW, ΜQB, η οποία φιλοξενεί τα VW Golf, Audi A3 και Seat Leon, σηματοδοτώντας μια αλλαγή για όλα τα «μικρά» του γερμανικού ομίλου.

Επίσης αν και θα πρόκειται για μια μικρότερη εκδοχή της MQB πλατφόρμας, η νέα Fabia αναμένεται να αυξήσει το μεταξόνιό της, εξασφαλίζοντας περισσότερο χώρο στους επιβάτες του πίσω καθίσματος.

Επίσης με δεδομένο ότι η Fabia ήταν το πρώτο supermini νέας γενιάς που λάνσαρε ο όμιλος VW το 2007, θα είναι και το πρώτο που θα αντικατασταθεί, κάτι που αναμένεται να έχει συμβεί έως το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Προς το παρόν αρκείται σε δοκιμές εξέλιξης με… περιβολή Polo τρέχουσας γενιάς, δοκιμάζοντας, αρχικά, τις αντοχές του συστήματος πέδησης.

Auto Express

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024