Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πορείες κατά της λιτότητας σε Φρανκφούρτη, Μαδρίτη και Λισαβόνα

Πορείες κατά της λιτότητας σε Φρανκφούρτη, Μαδρίτη και Λισαβόνα

Σπρέι πιπεριού και γκλομπ χρησιμοποίησε η γερμανική αστυνομία στα «θερμά» σημεία της νέας μεγάλης διαδήλωσης στη Φρανκφούρτη κατά των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη, ύστερα από έκκληση της αντικαπιταλιστικής οργάνωσης Blockupy. Μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και κροτίδες σε δυνάμεις της αστυνομίες, στις παρυφές μίας συγκέντρωσης που μάζεψε περίπου 7.000 κόσμου -εμποδίστηκε όμως από την αστυνομία να φτάσει στον «στόχο» της, τα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Πορείες κατά της λιτότητας και στη Μαδρίτη και τη Λισαβόνα.

Σπρέι πιπεριού και γκλομπ χρησιμοποίησε η γερμανική αστυνομία στα «θερμά» σημεία της νέας μεγάλης διαδήλωσης στη Φρανκφούρτη κατά των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη, ύστερα από έκκληση της αντικαπιταλιστικής οργάνωσης Blockupy.

Πορείες κατά της λιτότητας, «συντονισμένες» με το Blockupy, διοργανώθηκαν και στη Μαδρίτη και τη Λισαβόνα αλλά και σε άλλες ισπανικές και πορτογαλικές πόλεις.

Στην ισπανική πρωτεύουσα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Νεπτούνο, κοντά στο Κοινοβούλιο με συνθήματα εναντίον της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Ραχόι.

Στην Πορτογαλία του μνημονίου, η μεγαλύτερη συγκέντρωση έγινε μπροστά στα γραφεία της αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με σύνθημα «Έξω το ΔΝΤ».

Στη Φρανκφούρτη, η διαδήλωση ήταν η συνέχεια της «πολιορκίας» των κεντρικών της ΕΚΤ και εμπορικών τραπεζών την Παρασκευή. Αντίθετα ωστόσο με τις διαμαρτυρίες της Παρασκευής, η ένταση δεν έλειψε το Σάββατο: Μικρή ομάδα διαδηλωτών πέταξε πέτρες και κροτίδες σε δυνάμεις της αστυνομίες, στις παρυφές μίας συγκέντρωσης που μάζεψε περίπου 7.000 κόσμου, προκαλώντας την επέμβαση της αστυνομίας.

Η πορεία εμποδίστηκε όμως από την αστυνομία να φτάσει στον «στόχο» της, τα κεντρικά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Tραυματισμοί σημειώθηκαν μεταξύ τόσο των διαδηλωτών όσο και των αστυνομικών δυνάμεων. Η απάντηση της αστυνομίας έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με διαδηλωτές και ΜΜΕ να μιλούν για δυσανάλογα σκληρή επέμβαση.

Το μεσημέρι η αστυνομική παρουσία είχε ενισχυθεί, ενώ αστυνομικοί ζήτησαν από ορισμένους διαδηλωτές που φορούσαν κουκούλες να αποκαλύψουν το πρόσωπό τους.

Συνδικάτα και οργανώσεις της αριστεράς (Verdi, IG Metall, το κόμμα Die Linke, Attac, κ.ά.) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Blockupy, συνέχεια της διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή κατά της λιτότητας με τη συμμετοχή 2.000 ανθρώπων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024