Τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά επισκέφθηκε ο Κ.Παπούλιας
Τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας Κ.Μουσουρούλη. «Ήταν μια θαυμάσια επίσκεψη και έζησα ακριβώς αυτή την αποδοτικότητα της ελληνοκινεζικής συνεργασίας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος.
Τις εγκαταστάσεις της Cosco στον Πειραιά επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστή Μουσουρούλη.
Τον κ. Παπούλια υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής διευθυντής του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, Άγγελος Καρακώστας, ο διευθύνων σύμβουλος Captain Φου Τσενγκ Κιου και ο πρεσβευτής της ΛΔ της Κίνας στην Ελλάδα Ντου Κιουέν.
Ο Πρόεδρος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και συγκεκριμένα στις πέντε νέες γερανογέφυρες και στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στον προβλήτα ΙΙΙ η οποία αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία από 1η Ιουλίου 2013.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τους εργαζόμενους στο επιχειρησιακό ηλεκτρονικό τμήμα (control room) του ΣΕΠ όπου γίνεται η διαχείριση των πλοίων και των κοντέινερ και μίλησε μαζί τους.
«Βλέπω ότι όλοι εδώ είστε νεολαία» είπε ο Κάρολος Παπούλιας και οι εργαζόμενοι απάντησαν με τη σειρά τους «είμαστε ευχαριστημένοι που δουλεύουμε εδώ και οι συνθήκες είναι πολύ καλές».
«Όταν οι συνθήκες είναι σωστές, τότε και οι εργαζόμενοι μπορεί να αποδίδουν καλύτερα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
«Ήταν μια θαυμάσια επίσκεψη και έζησα ακριβώς αυτή την αποδοτικότητα της ελληνοκινεζικής συνεργασίας» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Κάρολος Παπούλιας.
Νομίζω ότι περιμένουμε κι άλλους επενδυτές από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, είπε ο Πρόεδρος και χαρακτήρισε πολύ καλό ότι περίπου 1.000 εργαζόμενοι διαβιούν κάτω από καλές συνθήκες εργασίας και είναι ικανοποιημένοι.
Ο υπουργός Ναυτιλίας Κ.Μουσουρούλης δήλωσε ότι με τη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου στις εγκαταστάσεις έγινε μια παρουσίαση του επενδυτικού προγράμματος της Cosco στη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δήμος Αθηναίων: Τα πρώτα 100 κλιματιστικά σε ευάλωτα νοικοκυριά
- Θεσσαλονίκη: Περιβαλλοντική ρύπανση από βουνά αποβλήτων σε παράνομη εταιρεία ανακύκλωσης – Συνελήφθη 46χρονος
- Το «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» στο ακριτικό Πωγώνι και στη Δερόπολη της Αλβανίας
- Ο Μέσι εξήγησε γιατί… λύγισε μετά την επική ανατροπή της Αργεντινής επί της Αιγύπτου
- Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών για τις υποκλοπές – Να κληθούν Ντίλιαν, Δημητριάδης ζητά η αντιπολίτευση
- Τζέιμς Δαλαμάγκας: Ελεύθερος υπό όρους μέχρι τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφετών για την έκδοσή του
- Μητσοτάκης για τα F35 στην Τουρκία: Έχοντας δώσει λευκή επιταγή στις ΗΠΑ επαφίεται στην ευαισθησία των συμμάχων
- Αναβαθμίζονται οι σχολικές μονάδες του Πειραιά με εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης όλο το καλοκαίρι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442