Γαλλική πρεμιέρα του γάμου ομοφυλόφιλων στο Μονπελιέ
Στο δημαρχείο του Μονπελιέ θα γίνει η πρώτη γαλλική τελετή γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, συμβολική κατάληξη της διαμάχης που δίχασε την κοινή γνώμη της χώρας και έβγαλε στο δρόμο χιλιάδες υποστηρικτών και αντιτιθέμενων στο νέο μέτρο. Οι αρχές θα προσπαθήσουν διακριτικά να αποφευχθούν έκτροπα από τυχόν συγκεντώσεις αντιτιθέμενων για τον γάμο του Βενσάν Αουτίν και του Μπρούνο Μπουαλό.
Στο δημαρχείο του Μονπελιέ θα γίνει η πρώτη γαλλική τελετή γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, συμβολική κατάληξη της διαμάχης που δίχασε την κοινή γνώμη της χώρας και έβγαλε στο δρόμο χιλιάδες υποστηρικτών και αντιτιθέμενων στο νέο μέτρο.
Οι αρχές θα προσπαθήσουν διακριτικά να αποφευχθούν έκτροπα από τυχόν συγκεντώσεις αντιτιθέμενων για τον γάμο του Βενσάν Οτέν και του Μπρούνο Μπουαλό νωρίς το απόγευμα.
Το γάμο θα τελέσει ο δήμαρχος της πόλης, που προέρχεται από το σοσιαλιστικό κόμμα.
Ο γάμος γίνεται υπό τον φόβο πιθανών διαμαρτυριών, μετά και από την ογκώδη εκδήλωση διαμαρτυρίας της Κυριακής κατά των γάμων των ομοφυλόφιλων.
Δεκάδες είχαν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο Παρίσι, όπου έγινε η κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας.
Οι διαδηλωτές, που υποστηρίζονται από την Καθολική Εκκλησία και μερικούς κεντροδεξιούς και ακροδεξιούς πολιτικούς, ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται το δικαίωμα των παιδιών να έχουν γονείς του αντίθετου φύλου.
Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα, η υπουργός Οικογένειας Ντομινίκ Μπερτινοτί ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί τελικά στον γάμο, όπως αρχικά προτίθετο, ενώ η υπουργός Δικαιωμάτων των Γυναικών Ναζάτ Βαλό Μπελκασέμ ανακοίνωσε ότι θα παραστεί ιδιωτικά.
Η Γαλλία έγινε η 14η χώρα που θεσμοθετεί τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, αλλά αποδείχθηκε τους τελευταίους μήνες η χώρα στην οποία τελικά το μέτρο συνοδεύτηκε με τις περισσότερες αντιδράσεις -οι αντιδιαδηλώσεις ήταν, αντιθέτως με ό,τι συνέβαινε στις υπόλοιπες χώρες, εξίσου έντονες με τις διαδηλώσεις υπέρ του γκέι γάμου.
Από νωρίς όμως, στην αντίθεση στον γκέι γάμο -τον οποίο εμφανίζεται σταθερά να υποστηρίζει η πλειονότητα των Γάλλων- είχε μπλεχτεί η «δυσφορία» εναντίον του Φρανσουά Ολάντ. Στα συνθήματα των αντιδιαδηλώσεων δεν ήταν πάντοτε εύκολο να ξεχωρίσει κανείς εάν στόχος είναι οι γάμοι ομοφυλόφιλων ή ο γάλλος πρόεδρος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- ΕΛΑΣ: Η κυβέρνηση παρατείνει τη θητεία των διοικήσεων των δικαστηρίων – Μήπως λόγω των πολλαπλών δικαστικών εκκρεμοτήτων της;
- Γιάννης Μαρίνος: Διαπιστώσεις με πόνο ψυχής
- O Ολυμπιακός ανακοίνωσε τον Θοδωρή Καλαμάτα
- Συναγερμός για φωτιά στην Κεφαλονιά – Ήχησε το 112
- Λήξη συναγερμού στον Πειραιά – Δεν εντοπίστηκε διαρροή αερίου
- Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το Ιράν με πλήγματα σε πολιτικές και ενεργειακές υποδομές – Ακόμη και στην Τεχεράνη
- Το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Χίτλερ στην Αυστρία έγινε αστυνομικό τμήμα
- «Πλησιάζει σε deal με την Γκενκ για τον Καρέτσα η Ντόρτμουντ – Ανέβασαν την προσφορά τους οι Βεστφαλοί»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/guilherme-stecanella-NT2jndF5Vpo-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442