Στον «αέρα» το κέντρο ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στη Μυτιλήνη
Χωρίς γιατρούς και προσωπικό έχει μείνει το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην Αγιάσο της Μυτιλήνης, καθώς από την 1η Απριλίου έχει διακοπεί η χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η μονάδα της Αγιάσου καλύπτει το 20% των προσφερόμενων θέσεων φιλοξενίας για ανήλικους πρόσφυγες σε πανελλαδικό επίπεδο.
Χωρίς γιατρούς και προσωπικό έχει μείνει το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων στην Αγιάσο της Μυτιλήνης, καθώς από την 1η Απριλίου έχει διακοπεί η χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η μονάδα της Αγιάσου καλύπτει το 20% των προσφερόμενων θέσεων φιλοξενίας για ανήλικους πρόσφυγες σε πανελλαδικό επίπεδο. Μέσα σε πέντε χρόνια έχει υποστηρίξει 3.500 ανήλικους πρόσφυγες, ενώ έχει αναγνωριστεί διεθνώς η συμβολή της, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών.
Σήμερα δεν υπάρχει κανένας κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος, γιατρός, καθαριστής, παρά μόνο το συνεργείο φύλαξης που ανήκει σε ιδιωτικό εργολάβο.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το κονδύλι για τη μηνιαία λειτουργία του Κέντρου ήταν 61.000 ευρώ, αλλά το κόστος λειτουργίας δεν ξεπερνούσε τις 52.000, με αποτέλεσμα να επιστρέφονται και χρήματα.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι επικρατέστερες ημερομηνίες είναι η Πέμπτη 23 Ιουλίου και η Παρασκευή 24 Ιουλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση.
Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το Μηχανογραφικό Δελτίο.