Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» παρουσίασε ο Νίκος Νικολόπουλος

Το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» παρουσίασε ο Νίκος Νικολόπουλος

Στηριζόμαστε στην παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και βρισκόμαστε εκεί που ήταν η ΝΔ μέχρι τις εκλογές», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος παρουσιάζοντας το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος». Πρώτος στόχος οι ευρωεκλογές του 2014 και δυνάμει σύμμαχοι όσοι πιστεύουν ότι η τρόικα πρέπει να φύγει το συντομότερο.

Στηριζόμαστε στην παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και βρισκόμαστε εκεί που ήταν η Νέα Δημοκρατία μέχρι τις εκλογές», τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος παρουσιάζοντας, σήμερα το «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής σημείωσε πως «οι Χριστιανοδημοκράτες δημιουργούν την νέα στέγη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, γιατί πιστεύουν ότι οι πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές δεν είναι μνημονικοί» και επεσήμανε ότι στον νοητό άξονα των ιδεολογικών προσδιορισμών, οι Χριστιανοδημοκράτες δεν τοποθετούνται πιο δεξιά ή πιο αριστερά από την Νέα Δημοκρατία, αλλά ακριβώς στη θέση που βρισκόταν η Νέα Δημοκρατία μέχρι τις πρόσφατες εκλογές.

Στο καταστατικό του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, όπως σημείωσε ο κ. Νικολόπουλος, περιλαμβάνονται αυτούσιες οι αρχές και οι αξίες που διατύπωσε το Μάιο του 1979 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και τις οποίες οι Χριστιανοδημοκράτες θεωρούν πολύτιμη παρακαταθήκη, για να συμπληρώσει πως «αυτή η παρακαταθήκη δυστυχώς ξεχάστηκε από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ».

Ο κ. Νικολόπουλος -ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του γενικού γραμματέα της πρώτης Διοικούσας Επιτροπής – τόνισε πως οι Χριστιανοδημοκράτες θεωρούν άμεση ανάγκη την παύση των υφεσιακών και αντικοινωνικών μέτρων του μνημονίου και την αντικατάστασή τους από ένα πρόγραμμα-ασπίδα για τους ευάλωτους πολίτες και νέας ανάπτυξης για το σύνολο της χώρας.

Σε ερώτηση σχετικά με το ποιους «βλέπει» σε κοινή πορεία, ο κ. Νικολόπουλος απάντησε ότι «όποιοι συμφωνούμε ότι ο κοινός εχθρός είναι η τρόικα που πρέπει να φύγει το συντομότερο απ την πατρίδα, είμαστε μαζί. Στην παρούσα φάση δεν έχουμε χρόνο για να μιλήσουμε για τις πολιτικές μας και ιδεολογικές μας διαφορές».

Σε ό,τι αφορά την εκλογική στόχευση του κόμματος, ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι, σε πρώτη φάση, είναι η αυτόνομη κάθοδος στις ευρωεκλογές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024