Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Καθαρές» κρίνονται, αρχικά, οι κάλπες στη Βενεζουέλα, φάρσα βλέπει ο Καπρίλες

«Καθαρές» κρίνονται, αρχικά, οι κάλπες στη Βενεζουέλα, φάρσα βλέπει ο Καπρίλες

Η εκλογική επιτροπή της Βενεζουέλας δεν διαπιστώνει λάθη στον αρχικό έλεγχό της για τις πρόσφατες προεδρικές κάλπες -προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον Ενρίκε Καπρίλες να μιλά για «έλεγχο φάρσα». Ο έλεγχος περνά στη δεύτερη φάση και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, αλλά η αντιπολίτευση απαντά πως δεν σκοπεύει να περιμένει μέχρι τότε για να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της οριακής νίκης του Νικολάς Μαδούρο.

Η εκλογική επιτροπή της Βενεζουέλας δεν διαπιστώνει λάθη στον αρχικό έλεγχό της για τις πρόσφατες προεδρικές κάλπες -προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, με τον Ενρίκε Καπρίλες να μιλά για «έλεγχο φάρσα».

Ο έλεγχος περνά στη δεύτερη φάση και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα, αλλά η αντιπολίτευση απαντά πως δεν σκοπεύει να περιμένει μέχρι τότε για να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της οριακής νίκης του Νικολάς Μαδούρο.

«Το έργο που επιτέλεσε ( η εκλογική επιτροπή) κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ημερών δείχνει την καθαρότητα με την οποία διεξάγεται η επαλήθευση της ψήφου των πολιτών (…), η ασφάλεια του εκλογικού συστήματος της χώρας (…), η ανθεκτικότητα του Βενεζουέλας με ένα εκλογικό σύστημα που παράγει μηδενικό σφάλμα», ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου η αντιπρόεδρος του εκλογικού σώματος, Σάνταρς Ομπλίτας.

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου την Πέμπτη το βράδυ (τοπική ώρα), ο κ. Καπρίλες χαρακτήρισε «φάρσα» τον «υποτιθέμενο», όπως έγραψε, εκλογικό έλεγχο, στο λογαριασμό του στο Twitter.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024