1ο Φεστιβάλ Ευ Ζην για την στήριξη των καρκινοπαθών
Την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013 οι Surfers4Life διοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Ευ Ζην στo πλαίσιo της Παγκόσµιας Ηµέρας Επιζώντων Καρκίνου με στόχο να δώσουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συµµετάσχουν διαδραστικά σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής και να στείλουν το μήνυµα «Είµαι Νικητής» σε όσους εµπλέκονται με τον καρκίνο.
Το 100% των εσόδων της διοργάνωσης θα διατεθεί ισόποσα στις Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) που δραστηριοποιούνται στον τοµέα της υγείας και εµπνέουν με το έργο και τη συνεισφορά τους, Γιατροί χωρίς Σύνορα, Σύλλογος Καρκινοπαθών Κ.Ε.Φ.Ι. και Φλόγα (Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια).
Στις δράσεις του φεστιβάλ συγκαταλέγονται:
- Αθλητικές δραστηριότητες. Είναι σχεδιασµένες για να μπορούν να λάβουν μέρος άτοµα με κάθε είδους αθλητική ικανότητα. Οι συµµετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος στο τρέξιµο (5χλµ), το ποδήλατο (15χλµ) και στο καγιάκ (open race 3 χλµ). Οι αθλητές μπορούν να συμμετάσχουν χωριστά στο κάθε άθληµα ή σε οποιοδήποτε πιθανό συνδυασµό αυτοί επιθυµούν.
- Ενδυναµωτικές οµιλίες γύρω από το ευ ζην: διατροφή, πρόληψη, θετική ψυχολογία, ιστορίες δύναµης και έµπνευσης.
- Σεµινάρια εναλλακτικών θεραπειών: οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετάσχουν σε βιωματικό εργαστήρι μουσικοθεραπείας, yoga, reiki, tai chi, ρεφλεξολογια, διαλογισμο κ.τ.λ.
- Μονάδα Κινητού Μαστογράφου
- Παιχνίδια για τους μικρούς φίλους και όχι μόνο
- Aθλητικές επιδείξεις
- Party – Η βραδιά θα κλείσει με την τελετή απονοµής και με ένα πάρτυ με live μουσική και επιδείξεις.
Λεπτομέρειες της Διοργάνωσης
- Ηµεροµηνία: Κυριακή, 2 Ιουνίου 2013
- Τοποθεσία: Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά
- Ώρα Εκκίνησης Τρεξίματος: 10:00 & Ώρα Προσέλευσης: 09:00
- Ώρα Εκκίνησης Ποδήλατου: 11:15 & Ώρα Προσέλευσης: 10:15 (οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν το δικό τους ποδήλατο)
- Ώρα Eκκίνησης Καγιάκ: 12.30 μ.μ. & Ώρα Προσέλευσης: 11.30 (οι συμμετέχοντες θα χρησιμοποιήσουν το δικό τους εξοπλισμό και θα διανύσουν σε αγώνα open μία απόσταση της τάξεως των 3 χλμ, το γύρο της λίμνης του Κωπηλατοδρομίου)
- Ώρα Έναρξης Συμπληρωματικών Θεραπειών: 11.00
- Ώρα Έναρξης Ομιλιών: 11.00
Εγγραφές
Εκτός από τη διαδικτυακή φόρμα συμμετοχής, εγγραφές θα πραγματοποιηθούν και την ημέρα του Φεστιβάλ (μέχρι μία ώρα πριν την έναρξη του κάθε αγώνα). Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ (για το τρέξιμο, το ποδήλατο ή το καγιάκ ή οποιοδήποτε συνδυασμό αθλημάτων). Τονίζεται ότι πρόκειται για τρεις ξεχωριστούς αγώνες και οι συμμετέχοντες δύνανται να συμμετέχουν σε όποιο άθλημα ή όποια αθλήματα επιθυμούν με το ίδιο κόστος (10 ευρώ).
Οι Surfers4Life είναι μία οµάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραµα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει μία θάλασσα για να ενδυναµώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εµπλέκονται με τον καρκίνο. Η οµάδα διοργάνωσε με επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήµατα για τρείς ΜΚΟ. Από τότε συνεχίζει να οργανώνει και να συµµετέχει σε δράσεις προσφοράς και έµπνευσης (30ος Κλασσικός Μαραθώνιος Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, μαγειρέµατα για όσους έχουν ανάγκη σύτισης, ενδυναµωτικές οµιλίες για την σηµασία της συνεισφοράς, ΤedMed κ.τ.λ).
health.in.gr
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
- Τι έκανε ο Μοντέρο με τη Δομινικανή Δημοκρατία λίγο πριν τον Ολυμπιακό (vids)
- Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Επενδύοντας στη νέα εικόνα της πρωτεύουσας και στο μέλλον της αστικής διαμονής
- Πυροπροστασία περιοχών με βιομηχανικούς χώρους: Απουσία ολοκληρωμένου σχεδίου και ελάχιστος έλεγχος
- «Θα είναι η πιο αιματηρή ταινία μου» – Στο επόμενο έργο του Ντάριο Αρτζέντο πρωταγωνιστεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ
- Σπουδές για τον κόσμο που έρχεται: Computer Science και Data Science στο UNIC Athens
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442