Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πυρετός επαφών στην Κίνα για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών

Πυρετός επαφών στην Κίνα για την προώθηση επιχειρηματικών συνεργασιών

Συναντήσεις με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες και εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων στην Κίνα είχε, εκτός επίσημου προγράμματος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Παράλληλα, μετά τη λήξη του Business Forum του Πεκίνου, υπήρξαν συνολικά 271 κατ' ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ ελλήνων και κινέζων επιχειρηματιών.

Συναντήσεις με σημαντικούς οικονομικούς παράγοντες και εκπροσώπους μεγάλων επιχειρήσεων στην Κίνα είχε, εκτός επίσημου προγράμματος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Παράλληλα, μετά τη λήξη του Business Forum του Πεκίνου, υπήρξαν συνολικά 271 κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ ελλήνων και κινέζων επιχειρηματιών.

Ο κ. Σαμαράς είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της Huawei, ZTE, China Development bank, China Import Export Bank, China Minsheng Bank και Cosco. Επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους οκτώ επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αεροδρόμια και αερογραμμές, τουρισμό και real estate, λιμάνια, μέταλλο (νικέλιο), σιδηρόδρομο καθώς επίσης και με εταιρείες νέων τεχνολογιών και καινοτομίας.

Εξάλλου, η ελληνική επιχειρηματική αποστολή, η οποία απαρτίζεται από 87 ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματικούς φορείς από τους πλέον βασικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους 257 εκπροσώπους από περισσότερες από 135 κινεζικές επιχειρήσεις από τους αντίστοιχους κλάδους.

Το συνέδριο «Greece-China Business Forum: The New Silk Road» συνδιοργανώθηκε από το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου και το υπουργείο Ανάπτυξης. Υλοποιήθηκε δε από το Invest in Greece, την πρεσβεία της Ελλάδος στην Κίνα και το Κινεζικό Επιμελητήριο CCCME (China Chamber of Commerce for Import & Export of Machinery & Electronic Products).

Το CCCME ως ένα από τα λιγοστά εθνικά επιμελητήρια στην Κίνα απαριθμεί σήμερα πάνω από 10.000 μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται κινεζικές επιχειρήσεις, ηγέτιδες στους τομείς δραστηριότητάς τους αλλά και μικρομεσαίες εκπροσωπώντας ένα σημαντικό μέρος της αγοράς.

Το Σάββατο στη Σαγκάη θα διεξαχθεί αντιστοίχως διμερές επιχειρηματικό συνέδριο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024