Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι αντιδράσεις για την αποχώρηση του Μπέκαμ

Οι αντιδράσεις για την αποχώρηση του Μπέκαμ

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να μιλήσουν για την ποδοσφαιρική αξία του αλλά και να του ευχηθούν για το μέλλον του.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να μιλήσουν για την ποδοσφαιρική αξία του αλλά και να του ευχηθούν για το μέλλον του.

Γκάρι Νέβιλ (πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γ. και της εθνικής Αγγλίας): «Νομίζω ότι απλά αισθάνεται πως είναι η σωστή στιγμή. Ήταν μια τεράστια εβδομάδα ως προς τις αποχωρήσεις. Σκέφτεσαι την περασμένη εβδομάδα με τους Πολ Σκόουλς και Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, τεράστιες φιγούρες στο αγγλικό ποδόσφαιρο μέσα σε αυτά τα τελευταία 20 χρόνια. Απλά αισθάνομαι ότι έχει φτάσει όσο πιο μακριά μπορεί, θέλει να γυρίσει σπίτι του… τώρα έχει φτάσει στο τέλος του δρόμου, τελειώνει με τον καλύτερο τρόπο στην Παρί Σεν Ζερμέν. Αισθάνομαι ότι αυτό είναι το τέλος μιας εποχής, το τέλος μιας γενιάς. Ο Ντέιβιντ είναι πιθανότατα ο παίκτης με τη μεγαλύτερη επιρροή στη μεταμόρφωση του ποδοσφαίρου. Ο αντίκτυπός του είναι τεράστιος».

Ρόι Χότζσον (προπονητής εθνικής Αγγλίας): «Είχε μια λαμπερή καριέρα και του εύχομαι τα καλύτερα στο μέλλον. Πολύς κόσμος θα του προσφέρει τώρα δουλειές, που μπορεί να τον κρατήσουν μακριά από το ποδόσφαιρο, αλλά ελπίζω ότι εμείς θα μπορέσουμε να τον κρατήσουμε. Ήταν μια παράξενη εβδομάδα για μένα, βλέποντας τον Ρίο Φέρντιναντ να αποχωρεί και όχι τόσο παλιά τον Τζον Τέρι και τώρα τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Φαίνεται να είναι το τέλος μιας εποχής».

Φιλ Νέβιλ
(πρώην παίκτης της Μάντστεστερ Γ. και της εθνικής Αγγλίας: «Ντέιβιντ Μπέκαμ – τι απίστευτη καριέρα. Τέσσερις τίτλοι σε τέσσερις χώρες, πάνω από 100 συμμετοχές στην εθνική και ο καλύτερος πρεσβευτής που αυτή η χώρα είχε ποτέ».

Γκάρι Λίνεκερ (παλαίμαχος επιθετικός και αρχηγός της εθνικής Αγγλίας): «Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ αποσύρθηκε. Ένας θαυμάσιος παίκτης, παγκόσμιος σούπερ σταρ και ένας υπέροχος πρεσβευτής για την Αγγλία και το ποδόσφαιρο».

Σβεν-Γκόραν Έρικσον (πρώην προπονητής της εθνικής Αγγλίας): «Ήταν εξαιρετικά επαγγελματίας σε ό,τι έκανε και το δεξί πόδι του δεν ήταν κακό. Είχε πολλές ικανότητες και γι’ αυτό είναι ο Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ένας φανταστικός ποδοσφαιριστής, ένας φανταστικός άνδρας, πιθανότατα η μεγαλύτερη αθλητική προσωπικότητα στον κόσμο. Εάν μιλάς για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, παντού στον κόσμο ξέρουν ποιος είναι. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής πιο δημοφιλής απ’ αυτόν. Τον κατατάσσω πολύ, πολύ ψηλά. Ποτέ δεν είχα αμφιβολίες για την επιλογή του».

Ντέιβιντ Μπερνστάιν (πρόεδρος της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας): «Την εβδομάδα μετά την απόσυρση του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η οποία ήρθε λίγο ως ένα σοκ, τώρα έχουμε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ να αποχωρεί από το παιχνίδι. Όταν κοιτάς το παιχνίδι και τη δουλειά του για την Αγγλία, κανείς δεν θα τον κατηγορούσε ότι δεν είναι πατριώτης και δεν δίνει τα πάντα για τη χώρα του. Είναι μια πραγματική απώλεια για το παιχνίδι και είμαι σίγουρος ότι η ομοσπονδία θα θελήσει να τον αγκαλιάσει και να τον κάνει να συνδεθεί στενά με τον οργανισμό».

Ντέιβιντ Κάμερον
(πρωθυπουργός Βρετανίας, μέσω εκπροσώπου Τύπου): «Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ ήταν ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Όχι μόνο γιατί ήταν θαυμάσιος πρεσβευτής γι’ αυτή τη χώρα, τουλάχιστον όχι αν θυμηθούμε όλη τη δουλειά που έκανε βοηθώντας μας να αναλάβουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Το μήνυμα του πρωθυπουργού θα ήταν απλά να πει συγχαρητήρια για μια φανταστική καριέρα».

Τέρι Μπούτσερ (παλαίμαχος αρχηγός της εθνικής Αγγλίας): «Ήταν ένας φανταστικός πρεσβευτής για το ποδόσφαιρο, όχι μόνο στην Αγγλία, αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο. Όπου κι αν πάει, τραβάει την προσοχή των ΜΜΕ καθώς και των φιλάθλων. Έχει προσφέρει μερικές φανταστικές αναμνήσεις για την Αγγλία».

Στιβ ΜακΚλάρεν (πρώην προπονητής της εθνικής Αγγλίας): «Ήταν ένας σπουδαίος παίκτης. Αξιοποίησε στο μέγιστο βαθμό τα ταλέντα του μέσω από καθαρή σκληρή δουλειά και επαγγελματισμό και δουλεύοντας πάντα επιπλέον στις προπονήσεις. Ενέπνευσε τους συμπαίκτες του μέσα από τις εμφανίσεις τους. Ήταν ένας νικητής, κατέκτησε τόσα πολλά πράγματα στην καριέρα του και αυτό ήταν «κολλητικό» για τους συμπαίκτες του. Η διαρκής ανάμνησή μου από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι να είναι συνεχώς ο τελευταίος που φεύγει από την προπόνηση και να εξασκείται στις εκτελέσεις φάουλ, που ήταν σήμα κατατεθέν του και με τις οποίες χάρισε πολλές νίκες στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την εθνική Αγγλίας και τη Ρεάλ Μαδρίτης. Και ήταν μια προσωπικότητα που ενέπνεε τους νεαρούς παίκτες με τη συμπεριφορά και τον επαγγελματισμό του εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου. Όμως, τελικά ήταν ένας ηγέτης και ο κόσμος τον ακολουθούσε».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024