Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με καταγγελίες για σκάνδαλα και νοθεία προσέρχεται στις κάλπες η Βουλγαρία

Με καταγγελίες για σκάνδαλα και νοθεία προσέρχεται στις κάλπες η Βουλγαρία

Ελάχιστα πριν από την εκλογική αναμέτρηση στη Βουλγαρία για την εκλογή νέας κυβέρνησης, μια δυνητικά σοβαρή υπόθεση εντοπισμού χιλιάδων πλαστών ψηφοδελτίων ρίχνει τη σκιά της σε μία προεκλογική περίοδο αντιπαράθεσης και σκανδάλων εν μέσω έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας. Η αστυνομία εντόπισε την Παρασκευή 350.000 πλαστά ψηφοδέλτια, προ ημερών όμως είχαν έρθει στο φως αναφορές ότι κυβερνητικό στέλεχος είχε επιτρέψει σε στελέχη υπουργείων να παρακολουθούν πολιτικούς.

Ελάχιστα πριν από την εκλογική αναμέτρηση στη Βουλγαρία για την εκλογή νέας κυβέρνησης, μια δυνητικά σοβαρή υπόθεση εντοπισμού χιλιάδων πλαστών ψηφοδελτίων ρίχνει τη σκιά της σε μία προεκλογική περίοδο αντιπαράθεσης και σκανδάλων εν μέσω έντονης κοινωνικής δυσαρέσκειας.

Η αστυνομία εντόπισε την Παρασκευή 350.000 πλαστά ψηφοδέλτια σε τυπογραφείο που ανήκε σε τοπικό παράγοντα του GERB, του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού Μπορίσοφ.

Τα ψηφοδέλτια «ήταν έτοιμα για χρήση», ανέφερε η Αστυνομία.

Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του τυπογραφείου αρνήθηκε ότι παρανόμησε και είπε ότι είχε άδεια να τυπώσει ψηφοδέλτια από την κυβέρνηση, κάτι που επιβεβαιώθηκε από τις Αρχές.

Ο πρόεδρος Πλεβνέλιφ ζήτησε από την κεντρική εκλογική επιτροπή να διασφαλίσει με κάθε τρόπο την σύμφωνη με τους κανόνες διεξαγωγή των εκλογών, ενώ το GERB, από την πλευρά του, ζήτησε να σταματήσουν οι αποπροσανατολιστικές εικασίες, σε ημέρα μάλιστα που η προεκλογική δραστηριότητα απαγορεύεται.

Παρά ταύτα, πέντε κόμματα –όχι όμως το GERB– δηλώνουν ότι θα οργανώσουν δική τους καταμέτρηση, ανησυχώντας για πιθανή νοθεία.

Προ ημερών υπενθυμίζεται ότι ένα άλλο μεγάλο σκάνδαλο είχε έρθει στο φως, με τις Αρχές να ερευνούν πώς ένα στέλεχος του GERB είχε επιτρέψει σε στελέχη υπουργείων να παρακολουθούν πολιτικούς.

Σε ό,τι αφορά την αναμέτρηση, οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι καμία παράταξη δεν θα έχει πλειοψηφία αρκετή για το σχηματισμό κυβέρνησης αν και το GERB είχε το δημοσκοπικό προβάδισμα.

Ο Μπορίσοφ είχε παραιτηθεί τον Φεβρουάριο υπό το βάρος μαζικών κινητοποιήσεων για την τιμή του ηλεκτρικού, κινητοποιήσεις που είχαν μάλιστα κατασταλεί με τη βία από τις δυνάμεις της τάξης. Οι διαδηλώσεις αφορούσαν και την εκτεταμένη διαφθορά και τα χαμηλά επίπεδα διαβίωσης.

Τα σκάνδαλα και η οικονομική πολιτική αναμένεται να δυσκολέψουν το έργο του σχηματισμού κυβέρνησης, ακόμα και να ανοίξουν το δρόμο για νέες εκλογές τον Σεπτέμβριο—αν δεν υπάρξει βιώσιμη λύση.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024