Οι Περιφέρειες στην υπηρεσία του Τουρισμού
Ο συντονισμός των δράσεων σε Περιφερειακό Επίπεδο για την προώθηση του τουρισμού, ενόψει της φετινής περιόδου, ήταν το θέμα της συνάντησης των Περιφερειαρχών με τους Υπουργούς Εσωτερικών και Τουρισμού.
Ο συντονισμός των δράσεων σε Περιφερειακό Επίπεδο για την προώθηση του τουρισμού, ενόψει της φετινής περιόδου, ήταν το θέμα της συνάντησης των Περιφερειαρχών με τους Υπουργούς Εσωτερικών, κ.Ευρ. Στυλιανίδη και Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, οι οποίοι είχαν και τη πρωτοβουλία της συνάντησης.
Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Ι. Σγουρός, οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας κ. Α. Κατσιφάρας, Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδης, Στερεάς Ελλάδας, κ. Κ. Περγαντάς, Ιονίων Νήσων κ. Σ. Σπύρου, καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες που συμμετείχαν στη σύσκεψη, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των Υπουργών για στενή συνεργασία, κυρίως για το θέμα της τουριστικής προβολής με στόχο το βέλτιστο αποτέλεσμα.
Οι Περιφερειάρχες παράλληλα έθεσαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές περιοχές και έχουν σχέση με τη συνολική εικόνα που θα αποκομίσει το μεγάλο – όπως αναμένεται – κύμα τουριστών.
Επισημάνθηκε από όλους η ανάγκη να υπάρξει συνοχή και συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε οι τουρίστες να γίνουν οι καλύτεροι διαφημιστές της χώρας.
Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. και Περιφερειάρχης Αττικής. κ. Ιωάννης Σγουρός, απευθυνόμενος στους Υπουργούς Εσωτερικών, κ. Ε. Στυλιανίδη και Τουρισμού, κυρία Ο. Κεφαλογιάννη, τόνισε μεταξύ άλλων: “Μαζί θα συμπορευθούμε στη μεγάλη εθνική προσπάθεια της αξιοποίησης του τουρισμού που αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας. Όλοι μαζί ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τα θετικά, να ελαχιστοποιήσουμε τα αρνητικά, ώστε η χώρα μας να αποκομίσει το μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Με συνοχή και συντονισμό όλων των φορέων θα καταφέρουμε ουσιαστικό κέρδος στη πραγματική οικονομία, δηλαδή αύξηση του ΑΕΠ και πολλές θέσεις εργασίας. Αυτός είναι ο στόχος μας”.
- Φοιτητική στέγη: Τα ακριβότερα ενοίκια γύρω από τα πανεπιστήμια
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο – Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής
- Ταμείο Ανάκαμψης: Μνημείο κυβερνητικής αναποτελεσματικότητας
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τους μικρομεσαίους, στοχεύει στους συνταξιούχους- Η «κοινωνική συμμαχία» του Ανδρουλάκη και η φυγή προς τα μπρος
- Σισμανόγλειο: «Νοσηλεύτρια σε πανικό φώναζε ‘φωτιά’ – Είχε πάρα πολύ καπνό, δεν μπορούσες να δεις τίποτα»
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442