Το Μουσείο Ακρόπολης γιορτάζει με ελεύθερη είσοδο στις 18 Μαΐου
Αναμνηστικά μετάλλια με θέμα τον πετεινό, που ήταν αγωνιστικό πρότυπο για τους αθλητές των Παναθηναίων και τους πολεμιστές της πόλης, «έκοψε» για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου) το Μουσείο Ακρόπολης σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο. Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό την ημέρα εκείνη από τις 8.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο.
Αναμνηστικά μετάλλια με θέμα τον πετεινό, που ήταν αγωνιστικό πρότυπο για τους αθλητές των Παναθηναίων και τους πολεμιστές της πόλης, «έκοψε» για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18Μαΐου) το Μουσείο Ακρόπολης σε συνεργασία με το Εθνικό Νομισματοκοπείο.
Το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό την ημέρα εκείνη από τις 8.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο. Οι αρχαιολόγοι – φροντιστές θα πραγματοποιούν, για ενήλικες και παιδιά, δράσεις με θέμα τον πετεινό, στις αίθουσες του Μουσείου.
Στις 9 το βράδυ, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, θα ερμηνεύσει τραγούδια μεγάλων συνθετών από το πλούσιο ρεπερτόριο της ελληνικής παραδοσιακής και έντεχνης μουσικής. Η πολυμελής ορχήστρα αποτελείται από νέα παιδιά, κυρίως μαθητές και φοιτητές, με κοινό χαρακτηριστικό την άψογη καλλιτεχνική δεξιοτεχνία, το μεράκι και το αστείρευτο ταλέντο τους. Διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Πατρής.
Παράλληλα, από τις 16 έως τις 19Μαΐου, το Μουσείο Ακρόπολης θα συμμετάσχει στη Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης, Art Athina, στο Κλειστό Π. Φαλήρου (γήπεδο TaeKwonDo), με παρουσίαση ποιοτικών αντιγράφων από τις συλλογές του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα
- Σεισμός «ταρακούνησε» την Κάρπαθο
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο




