Αύξηση 51% στα κέρδη της Credit Agricole το πρώτο τρίμηνο
Η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, Credit Agricole, ανακοίνωσε την Τρίτη υψηλότερα από τα προβλεπόμενα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2013, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η έξοδος της από την ελληνική γαορά με την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας.
Η τρίτη μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, Credit Agricole, ανακοίνωσε την Τρίτη υψηλότερα από τα προβλεπόμενα κέρδη για το πρώτο τρίμηνο του 2013, γεγονός στο οποίο συνέβαλε και η έξοδος της από την ελληνική γαορά με την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 51% στα 469 εκατ. ευρώ, Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν κατά μέσο όρο κέρδη 374,4 εκατ. ευρώ.
Η Credit Agricole ολοκλήρωσε την πώληση της Εμπορικής Τράπεζας τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ παράλληλα σταμάτησε τις πιο ριψοκίνδυνες δραστηριότητες στoν τομέα της επενδυτικής τραπεζικής.
Τώρ4α, προσπαθεί να διατηρήσει σε χαμηλά επίπεδα τα «κόκκινα δάνεια» στην Ιταλία, τη μεγαλύτερη αγορά που δραστηριοποιείται μετά τη Γαλλία.
Από τις αρχές του έτους η μετοχή της Credit Agricole έχει ενισχυθεί κατά 18% και η χρηματιστηριακή της αξία έχει ανέλθει στα 18 δισ. ευρώ περίπου.
Ο δείκτης των τραπεζών και των χρηματοοικονομικών εταιρειών του Bloomberg (Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index), που απαρτίζεται από 40 εταιρείες, έχει σημειώσει άνοδο 7,6%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ
- Ιδανικό ξεκίνημα με γκολ για τον Ολυμπιακό – Άνοιξαν το σκορ οι «ερυθρόλευκοι με Κοστίνια (1-0, vid)
- Κακοκαιρία: Ήχησε το 112 σε Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία και Λακωνία – «Περιορίστε τις μετακινήσεις»
- «Εκρηκτική» η ατμόσφαιρα στο κατάμεστο Καραϊσκάκη – Το εντυπωσιακό κορεό των οπαδών του Ολυμπιακού (vid+pics)

