Αγροτική Τράπεζα : Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την ενίσχυση εκκαθαρίσεως
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την ενίσχυση εκκαθαρίσεως για την Αγροτική Τράπεζα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ήταν σύμφωνη με τους κανόνες της ΕΕ, περί κρατικών ενισχύσεων.
Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η ενίσχυση περιορίσθηκε στο ελάχιστο απαραίτητο ποσό ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή εξυγίανση, ενώ αναγνώρισε πως η έξοδος της τραπέζης από την αγορά περιορίζει τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού, που προκλήθηκαν από την ενίσχυση.
Στην απόφασή της, η Επιτροπή σημειώνει ότι η ATE εξυγιάνθηκε τον Ιούλιο του 2012 όταν, κατόπιν διαδικασίας υποβολής προσφορών, ορισμένα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις μεταβιβάσθηκαν στην Τράπεζα Πειραιώς. Τα εναπομένοντα περιουσιακά στοιχεία και οι υποχρεώσεις τοποθετήθηκαν σε μια «κακή τράπεζα» με προοπτική την εκκαθάριση.
Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι αυτή η μεταβίβαση στην Τράπεζα Πειραιώς δεν συνιστούσε κρατική ενίσχυση, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε την καλύτερη προσφορά στη διαδικασία υποβολής προσφορών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
- Θεσσαλονίκη: Φορτηγάκι παρέσυρε πεζό
- Ποια λάδια μπορούμε να προσθέσουμε στο μπολ του σκύλου μας – Πότε είναι ωφέλιμα και πότε όχι
- Ακρίβεια: Το 80% των πολιτών έχει αλλάξει τον οικογενειακό του προϋπολογισμό
- «Ψήνεται» νέα ταινία με θέμα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!
- Μελίνα Ασλανίδου: Γιατί ακυρώνει τις προγραμματισμένες εμφανίσεις της
