Δραστική μείωση του φόρου μεταβίβασης ακινήτων προαναγγέλλει το ΥΠΟΙΚ
Μείωση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα από το καλοκαίρι εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ στο τραπέζι είναι και η μείωση του ΦΠΑ για αγορά νεόδμητου ακινήτου. «Η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών.
Μείωση του φόρου μεταβίβασης στα ακίνητα από το καλοκαίρι εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα.
Μιλώντας στο Έθνος της Κυριακής ο υπουργός Οικονομικών σημειώνει: «Η μείωση της φορολογίας στις αγοραπωλησίες των ακινήτων βρίσκεται στον κυβερνητικό σχεδιασμό για την τόνωση της κτηματαγοράς».
Ο ίδιος προσθέτει ότι οι δημοσιονομικές απώλειες θα καλυφθούν από άλλες πηγές εσόδων στο πλαίσιο των αλλαγών στο φορολογικό καθεστώς για τα ακίνητα.
Η νέα ρύθμιση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, έχει λάβει το «πράσινο φως» από την τρόικα, θα συνδυαστεί με τις επικείμενες αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το καλοκαίρι.
Πέραν της μείωσης κατά 50% των συντελεστών του φόρου μεταβίβασης των ακινήτων, στο τραπέζι βρίσκεται και η μείωση του ΦΠΑ 23% που επιβαρύνει τις μεταβιβάσεις με άδεια οικοδομής μετά την 1η Ιανουαρίου 2006.
Πάντως, για το συγκεκριμένο θέμα, όπως δηλώνουν αρμόδιοι παράγοντες, υπάρχουν ακόμα πολλές επιφυλάξεις από την τρόικα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χίος: Συνελήφθη 67χρονη οικιακή βοηθός για την κακοποίηση 82χρονης – Πώς αποκαλύφθηκε
- Από το χαρτζιλίκι, στο χρηματιστήριο: Πώς η Gen Z επαναπροσδιορίζει τις επενδύσεις σε έναν ασταθή κόσμο
- Όπου φύγει-φύγει… από τη δουλειά: Ρεκόρ στις αιτήσεις συνταξιοδότησης το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Κούβελος και Πέτζα Στογιάκοβιτς συζήτησαν για την μέλλον του Αντρέι στην Εθνική Ελλάδας μπάσκετ
- Χιλιάδες εκτοπισμένοι στη Βραζιλία και έξι νεκροί μέχρι στιγμής εξαιτίας πλημμυρών
- Περισσότερα όπλα, λιγότερη υγεία και παιδεία: Η έκρηξη της παγκόσμιας στρατιωτικοποίησης
- Γκουέν Φάρελ Αντέαρ: Πέθανε η ηθοποιός του M*A*S*H*
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία στα πλέι άουτ της Super League
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 02.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/maciej-chwirot-NeBvIH2qmt4-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442