Δεκάδες συλλήψεις υπαλλήλων της Alitalia για κλοπή αποσκευών
Σαράντα εννέα υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρίας Alitalia ενέχονται σε έρευνα για κλοπή αποσκευών σε οκτώ αεροδρόμια της Ιταλίας. Πρόκειται για τους αερολιμένες σε Ρώμη, Μιλάνο Λινάτε, Βερόνα, Νάπολη, Μπάρι, Μπολώνια, Παλέρμο και Λαμέτσια Τέρμε της Καλαβρίας.
Σαράντα εννέα υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρίας Alitalia ενέχονται σε έρευνα για κλοπή αποσκευών σε οκτώ αεροδρόμια της Ιταλίας. Πρόκειται για τους αερολιμένες σε Ρώμη, Μιλάνο Λινάτε, Βερόνα, Νάπολη, Μπάρι, Μπολώνια, Παλέρμο και Λαμέτσια Τέρμε της Καλαβρίας.
Δεκαεννέα υπάλληλοι που ασχολούνταν με την παραλαβή και παράδοση των αποσκευών, συνελήφθησαν στη Ρώμη.
Η ιταλική αεροπορική εταιρία συνεργάστηκε με τους εισαγγελείς και οι συλλήψεις, όπως διέρρευσε, αποφασίστηκαν για να μην συνεχισθούν οι κλοπές σε βάρος ανυποψίαστων επιβατών.
Οι κατηγορούμενοι κινδυνεύουν, τώρα, να χάσουν οριστικά την θέση εργασίας τους και να καταδικασθούν μέχρι και σε πέντε χρόνια φυλάκισης.
Σύμφωνα με στοιχεία των ερευνών, το περιεχόμενο των αποσκευών αφαιρείτο στο εσωτερικό των αεροσκαφών, κατά τις διαδικασίες φορτοεκφόρτωσης.
Σε βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι αρχές, οι υπάλληλοι εμφανίζονται να προσπαθούν να σκίσουν ή να καταστρέψουν, για λόγους εκδίκησης, τις αποσκευές που δεν μπορούσαν να ανοίξουν.
«Το πρώτο σχετικό σκάνδαλο ξέσπασε το 2002. Είναι απαράδεκτο, έντεκα χρόνια αργότερα, να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ανάλογη ιστορία ασυνειδησίας» σχολίασαν οι υπεύθυνοι της ιταλικής ένωσης καταναλωτών Codacons.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Email gate: Αλληλοκατηγορίες και μετάθεση ευθυνών στη δίκη για τη διακίνηση των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων
- Η Under Armour μας συστήνει την πιο ολοκληρωμένη σειρά running για κάθε χιλιόμετρο
- Άλιμος: 15χρονος τραυμάτισε ηλικιωμένη αρπάζοντας με τη βία αλυσίδα λαιμού και την τσάντα της με χρήματα
- Νετανιάχου: Εγώ και ο Τραμπ συμφωνούμε στα βασικά σχετικά με το Ιράν
- Η Κομισιόν χαλαρώνει τους δημοσιονομικούς κανόνες λόγω Ιράν – Για να αντιμετωπίσουν τα κράτη-μέλη την ενεργειακή κρίση
- Αγορά εργασίας: Με ελαστική εργασία 1 στους 8 στην Ελλάδα – Τι συμβαίνει στην ΕΕ
- Καλαμάτα: Σε δικηγόρο για διαζύγιο είχε πάει η 39χρονη λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της από τον σύζυγό της
- Λεωφόρος Ποσειδώνος: Γίνεται «φρούριο» με 16 κάμερες για παραβάσεις του ΚΟΚ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)






























![Απρόσμενος επισκέπτης στα Γρεβενά: Ένα αξιολάτρευτο αρκουδάκι έκοβε βόλτες στις αυλές των σπιτιών [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/Gemini_Generated_Image_72363f72363f7236-315x220.png)



![Συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου στην Αγγλία – Νεκρά όλα τα μέλη του πληρώματος [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/Gemini_Generated_Image_eymhixeymhixeymh-315x220.png)






















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442