Ντοπέ οι Τουρκάλες «σταρ» του στίβου, Αλπτεκίν και Γιανίτ
Η πρωταθλήτρια των 1.500μ και χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Άσλι Σακίρ Αλπτεκίν και την πρωταθλήτρια Ευρώπης των 60μ με εμπόδια Νεβίν Γιανίτ βρέθηκαν θετικές σε ντόπινγκ κοντρόλ.
Η πρωταθλήτρια των 1.500μ και χρυσή Ολυμπιονίκης του Λονδίνου, Άσλι Σακίρ Αλπτεκίν και την πρωταθλήτρια Ευρώπης των 60μ με εμπόδια Νεβίν Γιανίτ βρέθηκαν θετικές σε ντόπινγκ κοντρόλ.
Σύμφωνα με την IAAF, τα επίπεδα του αίματος πρώτης στο «βιολογικό διαβατήριο» δεν ήταν φυσιολογικ, ενώ στον οργανισμό της δεύτερης βρέθηκαν απαγορευμένες ουσίες.
Η Ασλί Τσακίρ Αλπτεκίν κινδυνεύει με ισόβιο αποκλεισμό, καθώς είναι η δεύτερη φορά που πιάνεται «θετική», καθώς είχε βρεθεί θετική στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων του 2004. Αν τελικά τιμωρηθεί με δια βίου αποκλεισμό, τότε πολύ πιθανόν να της αφαιρεθεί και το χρυσό μετάλλιο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Η Νεβίν Γιανίτ είχε κατακτήσει τον περασμένο Μάρτιο το χρυσό μετάλλιο στα 60 μέτρα με εμπόδια στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Γκέτεμποργκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπαρτζώκας: «Δεν αποφασίσαμε ακόμα για αλλαγή στη λίστα των ξένων – Απόλυτος επαγγελματίας ο Πίτερς»
- Χωρίς Ντόρσεϊ ο Ολυμπιακός στο Game 1 με τον Παναθηναϊκό
- Ο Στεφ Κάρι ανακοίνωσε συμφωνία-μαμούθ με κινεζική αθλητική εταιρεία (vid)
- Η ποινή-ρεκόρ στον Βαγιέχο προκαλεί παγκόσμιο διάλογο
- Χείμαρρος ο Καραπαπάς για την πραξικοπηματική παραμονή Λανουά: «Έχει αποτύχει πλήρως, θα σας καταγγείλουμε στην UEFA»
- ΕΠΟ: Λανουά για 2 ακόμη χρόνια, Super Cup στις 12/8 και αλλαγές στο Κύπελλο
- O Κουρτουά επενδύει στην Γκενκ του Καρέτσα
- «Παππού, πάρε το κύπελλο»: Τα εγγόνια του Αντσελότι τον… λύγισαν λίγο πριν το Μουντιάλ (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 02.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-chetan-jawale-65299-12024049-1-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442