Το προσφάτως ανακαινισμένο μουσείο Βαν Γκογκ άνοιξε και πάλι τις πύλες του για το κοινό μετά από επτά μήνες εργασιών.

To πορτρέτο του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου επέστρεψε στη θέση του και εκατοντάδες επισκέπτες περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να δουν από κοντά τα εκθέματα.

Το μουσείο άνοιξε τις πύλες του με μία έκθεση που παρουσιάζει τις ανακαλύψεις που έγιναν πάνω στο έργο του σπουδαίου Ολλανδού ζωγράφου κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος που διήρκεσε οκτώ χρόνια.

Μέσα από την έκθεση «O Βαν Γκογκ στο ατελιέ» ο επισκέπτης βλέπει πώς ο ζωγράφος έμαθε την τέχνη του από τα πρώτα πειραματικά του έργα μέχρι να δημιουργήσει τους διάσημους πίνακές του.

Πρόκειται για μια επισκόπηση σε ολόκληρο το έργο του Βαν Γκογκ. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά μέχρι τις 12 Ιανουαρίου του 2014.

Το μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του σπουδαίου ζωγράφου, καθώς και δημιουργήματα σύγχρονων καλλιτεχνών.

«Η μεγάλη αλλαγή που θα παρατηρήσουν οι επισκέπτες είναι τα χρώματα στους τοίχους. Έχουμε ποιο σκοτεινά χρώματα, όπως το μπλε, το κίτρινο και το γκρι. Υπάρχουν όμως και αρκετά αλλά πράγματα για να δει κανείς, περισσότερα έργα του Βαν Γκογκ, γράμματα, υλικά που χρησιμοποιούσε αλλά και αντικείμενα που δεν συναντά κανείς συνήθως στο μουσείο Βαν Γκογκ», δηλώνει η υπεύθυνη του μουσείου.

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου περιλαμβάνει έργα του Βαν Γκογκ από την περίοδο της εφηβείας του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Ανάμεσα στους πίνακες που ξεχωρίζουν ανήκει και μία εκδοχή από τα Ηλιοτρόπια.

Το μουσείο διαθέτει ακόμα βιβλιοθήκη με υλικό που αφορά στη ζωή και το έργο του Βαν Γκογκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ