Ήταν το τέταρτο τροχαίο ατύχημα με θύμα αρκούδα για το 2013 και το 18ο από το 2009: ένα αρσενικό βάρους 180 κιλών τραυματίστηκε σοβαρά από διερχόμενο αυτοκίνητο στον κύριο άξονα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος του κόμβου «Ταξιάρχης».

Η οργάνωση Αρκτούρος αποδίδει το ατύχημα αποκλειστικά στην «ακατάλληλη περίφραξη του αυτοκινητοδρόμου σε αυτό το τμήμα, και η οποία δεν έχει ακόμη αντικατασταθεί».

Η αρκούδα χτυπήθηκε από αυτοκίνητο που υπέστη σοβαρές ζημιές, χωρίς όμως να τραυματιστεί ο οδηγός, ο οποίος ειδοποίησε την Τροχαία.

Το ζώο αναισθητοποιήθηκε από κτηνίατρο της οργάνωσης Καλλιστώ και όπως διαπιστώθηκε υπέστη πολλαπλές εξαρθρώσεις στη λεκάνη και τα πίσω άκρα και πιθανώς κατάγματα. Η αρκούδα παραμένει τώρα στον Κτηνιατρικό Σταθμό του Αρκτούρου.

«Απευθύνουμε έκκληση στην Εγνατία Οδός ΑΕ που έχει ξεκινήσει να τοποθετεί τον νέο υπερ-υψηλό ενισχυμένο φράχτη στα επικίνδυνα σημεία της Εγνατίας Οδού, να επισπεύσει τις εργασίες και να δώσει άμεση προτεραιότητα στο συγκεκριμένο τομέα» αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Φράχτης για την προστασία της αρκούδας κατασκευάζεται στην Εγνατία Οδό

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ