Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
«Πόρτα» στο στράπλες φόρεμα από σχολείο του Νιού Τζέρσεϊ

«Πόρτα» στο στράπλες φόρεμα από σχολείο του Νιού Τζέρσεϊ

Σεμνά και ταπεινά... Οι μαθήτριες της τελευταίας τάξης λυκείου στο Νιου Τζέρσεϊ απαγορεύεται αυστηρά να φορέσουν στράπλες φόρεμα σε χορό του σχολείου. Οι ακάλυπτοι ώμοι, τα γυμνά χέρια, και το βαθύ ντεκολτέ, είναι απειλή για τα αγόρια, καθώς σύμφωνα με την λυκειάρχη, που πριν ένα μήνα θέσπισε τον κανονισμό, τέτοιες εμφανίσεις τους «αποπροσανατολίζουν».

Σεμνά και ταπεινά… Οι μαθήτριες της τελευταίας τάξης λυκείου στο Νιου Τζέρσεϊ απαγορεύεται αυστηρά να φορέσουν στράπλες φόρεμα σε χορό του σχολείου. Οι ακάλυπτοι ώμοι, τα γυμνά χέρια, και το βαθύ ντεκολτέ, είναι απειλή για τα αγόρια, καθώς σύμφωνα με την λυκειάρχη, που πριν ένα μήνα θέσπισε τον κανονισμό, τέτοιες εμφανίσεις τους «αποπροσανατολίζουν».

Οι γονείς των κοριτσιών σαφώς ενοχλημένοι ζήτησαν να αρθεί η απόφαση. Με αίτησή τους στο σχολικό συμβούλιο υποστήριξαν πως τέτοιες απαγορεύσεις παραβιάζουν τα δικαιώματα των κοριτσιών τους.

Η Σαρλότ Νάιτζενχιουις, μητέρα μαθήτριας, είπε ότι τηλεφώνησε στη λυκειάρχη και την ρώτησε γιατί απαγορεύεται το στράπλες φόρεμα.

Η λυκειάρχης απάντησε ότι αυτό δεν ενδείκνυται για την περίσταση καθώς θα προκαλέσει αναστάτωση στα αγόρια.

Η διεύθυνση του σχολείου είπε, μάλιστα, πως «η πολιτική αυτή αντανακλά τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα του σχολείου και των σχολικών γιορτών, ενώ προσέθεσε πως «εκφράζουμε τη λύπη μας σε όσους διαφωνούν με την απόφαση, και τους προσκαλούμε να επικοινωνήσουν μαζί μας».

Την έντονη αγανάκτησή της εξέφρασε μια μαθήτρια, που είπε πως σκόπευε να αψηφήσει το νόμο και να παλέψει για το δικαίωμα της στους γυμνούς ώμους.

Απευθυνόμενη στο σχολείο, τόνισε πως «λέγοντας πως αποπροσανατολίζουμε τα αγόρια, είναι σα να λέτε πως εμείς φταίμε για τη λάθος συμπεριφορά τους».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Only in

«Πόλεμο» κατά της στεγαστικής κρίσης, του υπερτουρισμού και των άπιαστων ενοικίων κηρύττουν οι ευρωπαϊκές πόλεις

«Όσο περισσότερα είναι τα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης, τόσο αυξάνονται τα ενοίκια» σύμφωνα με τον Konstantin Kholodilin, ερευνητή στο Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024