Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιοι είναι οι ύποπτοι βομβιστές της Βοστώνης, αδελφοί Τσαρνάεφ

Ποιοι είναι οι ύποπτοι βομβιστές της Βοστώνης, αδελφοί Τσαρνάεφ

Από τις μαρτυρίες και τα ηλεκτρονικά ίχνη του καταζητούμενου για το αιματοκύλισμα στη Βοστώνη Τζοχάρ Τσαρνάεφ στα κοινωνικά δίκτυα προκύπτει ότι έχει γεννηθεί στις 22 Ιουλίου 1993 και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Νταγκεστάν.

Από τις μαρτυρίες και τα ηλεκτρονικά ίχνη του καταζητούμενου για το αιματοκύλισμα στη Βοστώνη Τζοχάρ Τσαρνάεφ στα κοινωνικά δίκτυα προκύπτει ότι έχει γεννηθεί στις 22 Ιουλίου 1993 και έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής του στο Νταγκεστάν.

Η οικογένεια των δραστών -του Τζοχάρ και του μεγαλύτερου αδελφού του Ταμερλάν που σκοτώθηκε σε ανταλλαγή πυρών με τις Αρχές- φαίνεται ότι έζησε για λίγο στο Νταγκεστάν ή το Κιργιστάν πριν τα αδέλφια μεταβούν στις ΗΠΑ

Το 2011 ο Τζοχάρ αποφοίτησε από Λύκειο στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης με καλούς βαθμούς, γεγονός που του εξασφάλισε υποτροφία 2.500 δολαρίων από την πόλη.

Στην σελίδα του στο ρωσικό δίκτυο Vkontakte, σύμφωνα με τον Guardian, o Τσαρνάεφ αναφέρει ότι μιλά αγγλικά, ρωσικά και τσετσενικά, ότι τα πιο σημαντικά πράγματα είναι «η καριέρα και το χρήμα» και τέλος σημειώνει το Ισλάμ σαν κοσμοθεωρία του.

Στο ίδιο δίκτυο παρακολουθούσε σελίδες για την Τσετσενία και το Ισλάμ.

Σε συνέντευξη στο Associated Press ο πατέρας των δραστών, Άνζορ Τσαρνάεφ, που ζει στο Νταγκεστάν, περιέγραψε τον Τζοχάρ σαν έναν καλό φοιτητή ιατρικής και «πραγματικά έναν άγγελο».

Ακόμη στο Interfax εξέφρασε την άποψη ότι «οι υπηρεσίες ασφαλείας παγίδεψαν τα παιδιά μου επειδή είναι πολύ πιστοί μουσουλμάνοι». «Γιατί σκοτώσανε τον Ταμερλάν; Θα έπρεπε να τον πιάσουν ζωντανό», πρόσθεσε και συμπλήρωσε για τον καταζητούμενο Τζοχάρ ότι τον «περιμέναμε για τις διακοπές».

Για τον Ταμερλάν Τσαρνάεφ, συνεχίζει ο Guardian, οι πληροφορίες τον θέλουν να βρισκόταν στις ΗΠΑ από το 2005 και να είναι και ερασιτέχνης πυγμάχος. Εμφανιζόταν ως πιστός μουσουλμάνος που δεν πίνει και δεν καπνίζει και αγωνίζεται να κερδίσει αμερικανικό διαβατήριο.

Μεταξύ του 2006 και του 2008 είχε φοιτήσει part-time λογιστική σε community college στη Βοστώνη.

Σε λογαριασμό στο YouTube ο Ταμερλάν είχε φτιάξει λίστα βίντεο με τον τίτλο «τρομοκρατία» και άλλες για το Ισλάμ και τον Τιμούρ Μουτσουράεφ, τσετσένο αυτοεξόριστο σήμερα τραγουδιστή με θέσεις υπέρ της ανεξαρτησίας από τη Ρωσία.

Μιλώντας στο CNN ο θείος των δραστών είπε ότι είχε να τους μιλήσει εδώ και πολύ καιρό αλλά ο Ταμερλάν του τηλεφώνησε μόλις χθες, Πέμπτη. Κάλεσε μάλιστα τον ανιψιό του να παραδωθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024