Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Έχασε την άριστη αξιολόγηση «ΑΑΑ» η Βρετανία και από την Fitch

H Fitch υποβάθμισε την Παρασκευή την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Μ. Βρετανίας σε «ΑΑ+» από «ΑΑΑ», με σταθερές πάντως προπτικές (outlook). Yπενθυμίζεται ότι την άριστη αξιολόγηση πρώτη στέρησε στη Βρετανία η Moody's. Αιτία για την απόφασή του αυτή, σύμφωνα με τον οίκο Fitch, είναι η επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης που υποχρέωσε το Λονδίνο να αναθεωρήσει προς τα πάνω τις προβλέψεις του όσον αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμά του.

H Fitch υποβάθμισε την Παρασκευή την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Μ. Βρετανίας σε «ΑΑ+» από «ΑΑΑ». Οι προπτικές (outlook) πάντως της χώρας είναι σταθερές, σημειώνει ο οίκος, γεγονός που σημαίνει ότι δεν σχεδιάζει να αναθεωρήσει ή να τροποποιήσει τη βαθμολογία της μεσοπρόθεσμα.

Yπενθυμίζεται ότι την άριστη αξιολόγηση πρώτη στέρησε στη Βρετανία η Moody’s.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η υποβάθμιση αντανακλά «μια πιο αδύναμη οικονομική και δημοσιονομική προοπτική».

Όπως σημειώνει η Fitch, το δημοσιονομικό περιθώριο για την απορρόφηση περαιτέρω οικονομικών και χρηματοπιστωτικών σοκ δεν είναι πλέον συμβατό με την αξιολόγηση ΑΑΑ.

Ο οίκος επιβεβαιώνει μεν το «εξαιρετικά ισχυρό» πιστωτικό προφίλ της Βρετανίας αλλά εκτιμά ότι τα επόμενα χρόνια θα επιδεινωθεί μια σειρά δεικτών.

Το χρέος της γενικής κυβέρνησης θα φτάσει το 101% του ΑΕΠ το 2015-2016 για να αρχίσει να μειώνεται από το 2017, μία εκτίμηση που είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω από τον οίκο, έναντι της παλαιότερης του 97% με μείωση από το 2016.

Η Fitch υπενθυμίζει ότι η αδυναμία σταθεροποίησης του χρέους κάτω από το 100% και η σταθερή πορεία προς το 90% θα ήταν αιτία υποβάθμισης.

Επιπλέον, αναθεωρεί προς τα κάτω την εκτίμηση για την ανάπτυξη σε 0,8% και 1,8% για το 2013 και 2014 έναντι 1,5% και 2,0% αρχικά. Το έλλειμμα δεν θα πέσει κάτω από το 6% πριν από το 2015, εκτιμά ακόμη ο οίκος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024