Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε κλίμα αναταραχής λόγω του σχεδίου «Αθηνά» οι φοιτητικές εκλογές

Σε κλίμα αναταραχής λόγω του σχεδίου «Αθηνά» οι φοιτητικές εκλογές

Σε κλίμα έντασης λόγω του σχεδίου «Αθηνά» αλλά και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, που έχει επηρεάσει και τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, διενεργούνται σήμερα, Τετάρτη, οι φοιτητικές εκλογές. Κυρίαρχα θέματα στις φετινές εκλογές θα είναι η ολοκλήρωση της συγκρότησης των Συμβουλίων Ιδρυμάτων και κυρίως οι συγχωνεύσεις τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Η ΔΑΠ, η οποία έχει την πρωτοκαθεδρία πολλά χρόνια, θα αναμετρηθεί με την φοιτητική παράταξη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡΕΝ).

Σε κλίμα έντασης λόγω του σχεδίου «Αθηνά» αλλά και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, που έχει επηρεάσει και τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, διενεργούνται σήμερα, Τετάρτη, οι φοιτητικές εκλογές.

Κυρίαρχα θέματα στις φετινές εκλογές θα είναι η ολοκλήρωση της συγκρότησης των Συμβουλίων Ιδρυμάτων και κυρίως οι συγχωνεύσεις τμημάτων πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Η ΔΑΠ, η οποία έχει την πρωτοκαθεδρία πολλά χρόνια, θα αναμετρηθεί με την φοιτητική παράταξη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡΕΝ).

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ «κατεβαίνει» στις εκλογές με ιδιαίτερα σκληρή ατζέντα, συγκλίνοντας στο «νόμος, τάξη και μεταρρυθμίσεις» που προωθεί και ο Αντώνης Σαμαράς.

Ενδεικτικά μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται προτάσεις για την ανάγκη για δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, τη σύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ ανάλογα με την αξιολόγηση τους, την ελεύθερη σύμπραξη Πανεπιστημίων, αγοράς εργασίας και ιδιωτικού τομέα, τη δημιουργία νέων εστιών μέσω ΣΔΙΤ αλλά και το διαχρονικό αίτημα για μη κρατικά ιδρύματα.

Αντίθετα, η φοιτητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΡΕΝ, υπεραμύνεται του πανεπιστημιακού ασύλου και διαμηνύει ότι η αστυνομία δεν έχει καμία θέση στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, επιμένει στην ενίσχυση των κρατικών ιδρυμάτων και μιλά μόνο για δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Πάντως, σύμφωνα με Το Βήμα, και φέτος η παράταξη της ΔΑΠ που πρόσκειται στη ΝΔ θα κρατήσει την πρώτη θέση, ενώ οι εκπρόσωποι φοιτητικών παρατάξεων αναμένουν μικρή αύξηση των ποσοστών των ΕΑΑΚ (αριστερές κινήσεις περί την ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Ερωτηματικό προκαλεί το ποσοστό που θα καταφέρει να συγκεντρώσει η ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ), καθώς πέρυσι η παράταξη είχε κινηθεί κοντά στο 7%.

Παράλληλα, δεν αναμένονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στα ποσοστά της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), που έχει διασπαστεί και της Πανσπουδαστικής (ΚΚΕ).

Νέα «είσοδος» στο εκλογικό τοπίο είναι τα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ που συγκροτήθηκαν στις περισσότερες σχολές της Αθήνας αλλά και σε πολλές της επαρχίας.

Σε ό,τι αφορά τη Χρυσή Αυγή οι θέσεις της δεν έχουν βρει αποδοχή μέσα στους χώρους των ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024