Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισοδύναμα μέτρα αναζητά η Πορτογαλία μετά τη δικαστική απόρριψη περικοπών

Ισοδύναμα μέτρα αναζητά η Πορτογαλία μετά τη δικαστική απόρριψη περικοπών

Η Πορτογαλία θα επιταχύνει τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που ακύρωσε πολλά από τα μέτρα λιτότητας που προβλέπονταν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας. «Εργαζόμαστε για να βρούμε νέα μέτρα ισοδύναμης αξίας» είπε ο Πέδρο Πάσος Κοέλιου.

Η Πορτογαλία θα επιταχύνει τις περικοπές στις δημόσιες δαπάνες μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που ακύρωσε πολλά από τα μέτρα λιτότητας που προβλέπονταν στον κρατικό προϋπολογισμό του 2013 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

«Θα εξετάσουμε τα μέτρα που προβλέπονταν για το 2014» είπε ο Πέδρο Πάσος Κοέλιου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Φινλανδό ομόλογό του Γιούρκι Κατάινεν, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Πορτογαλία.

Η απόρριψη πολλών μέτρων από το Συνταγματικό Δικαστήριο θα στερήσει από την πορτογαλική κυβέρνηση περικοπές ύψους περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο τη δέσμευσή της να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας στο 5,5% του ΑΕΠ μέχρι το τέλος του έτους.

«Εργαζόμαστε για να βρούμε νέα μέτρα ισοδύναμης αξίας» πρόσθεσε ο πορτογάλος πρωθυπουργός.

Ο Πάσος Κοέλιου εξήγησε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να συγκεντρώσει το ποσό που απαιτείται από περικοπές ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό των υπουργείων και από περικοπές στην Υγεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, την Εκπαίδευση και τις δημόσιες εταιρείες. Δεν ανέλυσε λεπτομερώς τα μέτρα τα οποία θα πρέπει αρχικά να εξεταστούν από την τρόικα των διεθνών πιστωτών (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ) της Πορτογαλίας.

Οι εκπρόσωποι της τρόικας αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα στη Λισσαβόνα.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός δεν σχολίασε την απόφαση του Eurogroup για την επταετή παράταση που θα δοθεί στη χώρα του για την αποπληρωμή των δανείων που της έχουν χορηγηθεί, καθώς η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε επισήμως την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η συνέντευξη Τύπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024