Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε εξέλιξη η σύσκεψη Στουρνάρα - τρόικας, αποχώρησε ο Μανιτάκης

Σε εξέλιξη η σύσκεψη Στουρνάρα – τρόικας, αποχώρησε ο Μανιτάκης

Κοντά σε συμφωνία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο, τη μείωση των συντελεστών του τέλους ακινήτων και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού βρίσκονται κυβέρνηση και τρόικα. Μιλώντας στο in.gr στέλεχος του οικονομικού επιτελείου ανέφερε πως στη συνάντηση Στουρνάρα-τρόικας, η οποία ξεκίνησε στις 4, θα κλείσει σημαντικό μέρος των εκκρεμοτήτων. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Αντ.Μανιτάκης.

Κοντά σε συμφωνία για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις, τη μείωση των συντελεστών του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) κατά 15% και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού βρίσκονται κυβέρνηση και τρόικα.

Μιλώντας στο in.gr στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανέφερε στη συνάντηση του υπουργού με τους Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (ΕΕ) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) αναμένεται να κλείσει σημαντικό μέρος των εκκρεμοτήτων.

Στην συνάντηση, η οποία ξεκίνησε στις 4, ήταν παρών -μέχρι τις 5:30- και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

Λίγο προτού αποχωρήσει, ο κ. Μανιτάκης και ο κ. Στουρνάρας βγήκαν μαζί από την αίθουσα διαψεύδοντας ότι υπάρχει βαρύ κλίμα στις μεταξύ τους σχέσεις.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκονται η οριστικοποίηση των σχεδίων για το νέο χαράτσι (Ενιαίο Φόρο Ακινήτων), με οριζόντια μείωση των συντελεστών πιθανότατα κατά 15%, αλλά και η ενιαία ρύθμιση για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία έως και σε 48 δόσεις.

Επιδίωξη του Γ.Στουρνάρα είναι να θέσει τις βάσεις μιας οριστικής συμφωνίας με την τρόικα, ώστε στο Eurogroup του Δουβλίνου τη προσεχή Παρασκευή να παρουσιάσει στους ομολόγους του την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις διαπραγματεύσεις. Η Κυβέρνηση επιδιώκει να λάβει από το Eurogroup ενδείξεις για την εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ της δόσης του Μαρτίου.

Σημειώνεται πως ειδικά ο επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν αναμένεται να βρίσκεται στην Ελλάδα έως και τις αρχές της επομενης εβδομάδας, οπότε θα μιλήσει σε συνέδριο του Economist στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει ότι οι επαφές του κ. Στουρνάρα με την τρόικα ενδεχομένως να συνεχισθούν έως και την Δευτέρα.

Ο κ. Τόμσεν αναμένεται την Τρίτη να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον για να παραστεί στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.


Θανάσης Κουκάκης

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024