Διαψεύδει την ύπαρξη λογαριασμού στην Ελβετία ο Λοράν Φαμπιούς
Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος της Liberation ότι διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς. Οι φήμες για τον Φαμπιούς έρχονται στην επιφάνεια την ώρα που η σοσιαλιστική κυβέρνηση Ολάντ προσπαθεί να ανακάμψει από το σκάνδαλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του μυστικού λογαριασμού στην Ελβετία του πρώην υπουργού Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ.
Σε κατηγορηματική διάψευση του δημοσιεύματος της Liberation ότι διατηρεί τραπεζικό λογαριασμό στην Ελβετία προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς.
«Διαψεύδω επισήμως τη φήμη που διαδόθηκε από τη Liberation ότι έχω ένα λογαριασμό στην Ελβετία» δήλωσε ο Φαμπιούς, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της εφημερίδας για τους «συκοφαντικούς» ισχυρισμούς της.
Οι φήμες για τον Φαμπιούς έρχονται στην επιφάνεια την ώρα που η σοσιαλιστική κυβέρνηση προσπαθεί να ανακάμψει από το σκάνδαλο που προκάλεσε η αποκάλυψη του μυστικού λογαριασμού που διατηρούσε στην Ελβετία ο πρώην υπουργός Προϋπολογισμού Ζερόμ Καϊζάκ, ο οποίος ήταν μάλιστα υπεύθυνος για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ο Ζερόμ Καϊζάκ συγκλόνισε τη χώρα την περασμένη εβδομάδα, όταν παραδέχθηκε πως έλεγε ψέματα επί μήνες για τον λογαριασμό, στον οποίο διατηρούσε επί 20 χρόνια χρήματα τα οποία είχε κρύψει από τις γαλλικές φορολογικές αρχές.
Η Liberation δεν δημοσίευσε κάποια απόδειξη των ισχυρισμών εναντίον του Φαμπιούς, αλλά επικαλείται στο δημοσίευμά της μια έρευνα του ειδησεογραφικού ιστότοπου Mediapart, ο οποίος αποκάλυψε την ιστορία με τον Καϊζάκ.
«Ο Mediapart φέρεται ότι έχει στην κατοχή του απόδειξη πως ο Λοράν Φαμπιούς έχει έναν ή περισσότερους λογαριασμούς στην Ελβετία» αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση του προέδρου Φρανσουά Ολάντ έχει «παραλύσει», υπό την απειλή ακόμη ενός σκανδάλου.
«Όλοι σκέπτονται το ίδιο: αν ο Φαμπιούς έχει πράγματι λογαριασμό στην Ελβετία, ολόκληρη η κυβέρνηση θα πέσει» σημειώνει η εφημερίδα.
Πάντως, ο ιστότοπος Mediapart αποστασιοποιήθηκε από το δημοσίευμα της Liberation. Ο δημοσιογράφος του Mediapart Φαμπρίς Αρφί έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter πως ο ιστότοπος έχει στη διάθεσή του «μόνον αυτά που έχει ήδη δημοσιεύσει».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Γιατί οι 30άρηδες δεν φεύγουν από την οικογενειακή εστία
- Θετικό κλίμα στον πολιτικό διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας – Στο τραπέζι διεθνείς εξελίξεις και ο παράγοντας Τραμπ
- Ο πολιτικός περφόρμερ Πάβελ Κρισεβίτς αναγκάστηκε να φύγει από τη Ρωσία: «Φύγε ή θα σε ξαναβάλουμε φυλακή»
- Σχέση: Οι τέσσερις «κανόνες» για την επιλογή συντρόφου
- «Συμβούλιο Ειρήνης» – Ο Τραμπ, ο διπλωμάτης από τα Βαλκάνια και η θολή επόμενη ημέρα στη Γάζα
- Ο Τραμπ έδωσε 10 υποσχέσεις πριν από ένα χρόνο – Τι συνέβη από τότε;





