Προβολή του έργου των ΑΕΙ σύντομα μέσω του καναλιού του Κοινοβουλίου
Στενή συνεργασία της Βουλής με τις πρυτανικές αρχές για θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων έρευνες ή συνέδρια αλλά και την προβολή του δημιουργικού έργου των πανεπιστημίων, μέσω του τηλεοπτικού καναλιού του Κοινοβουλίου ξεκινάει σύντομα. Η σχετική πρόταση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που μετέφερε ο γενικός γραμματέας Αθανάσιος Παπαϊωάννου στην 72η Σύνοδο των Πρυτανικών Αρχών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, έγινε άμεσα αποδεκτή.
Στενή συνεργασία της Βουλής με τις πρυτανικές αρχές για θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων έρευνες ή συνέδρια αλλά και την προβολή του δημιουργικού έργου των πανεπιστημίων, μέσω του τηλεοπτικού καναλιού του Κοινοβουλίου ξεκινάει σύντομα.
Η σχετική πρόταση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, που μετέφερε ο γενικός γραμματέας Αθανάσιος Παπαϊωάννου στην 72η Σύνοδο των Πρυτανικών Αρχών των Ελληνικών Πανεπιστημίων. έγινε άμεσα αποδεκτή ενώ ο πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών Γρηγόρης Τσάλτας έκανε λόγο για «μία πάρα πολύ σημαντική κίνηση».
«Την χαιρετίζουμε ολόθερμα καθώς είναι γεγονός πως το Ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν έχει την πρόσβαση να καταφέρει να ενημερώσει κατάλληλα τον ελληνικό λαό για τις πολύ σημαντικές δραστηριότητες που έχει αναλάβει», τόνισε ο κ. Τσάλτας.
Παράλληλα, αφού εξέφρασε την ελπίδα «η συνεργασία αυτή να πάρει σάρκα και οστά σε σύντομο χρονικό διάστημα», σημείωσε ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο θα μπορέσει «να δώσει πληροφορίες για το επίπεδο μόρφωσης των φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έτσι ώστε να αποκτήσουν εκείνα τα προσόντα και εφόδια που θα μπορέσουν να τους καταστήσουν άξιους εκπροσώπους της χώρας είτε στο εξωτερικό είτε οπουδήποτε αλλού».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Squat jumps: Οδηγός για αρχάριους
- Καιρός: Θερμοκρασίες έως 34 βαθμούς ανήμερα του Αγίου Πνεύματος – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- 100 χρόνια Μέριλιν Μονρόε – Ακόμη και τα εσώρουχα της στο σφυρί στην πιο ιδιωτική δημοπρασία όλων
- Μην φοβάσαι το κλάμα: Μας κάνει καλό
- Από τα δισεκατομμύρια στα τρισεκατομμύρια – Τα χρυσά πρόσωπα των αγορών
- Η σκιά του πολέμου στη Ρουμανία
- Το αφεντικό της OpenAI άλλαξε γνώμη – Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να μη φέρει εργασιακό Αρμαγεδδώνα τελικά
- Πριν το πρώτο αίμα: Ράμπο χωρίς Σιλβέστερ Σταλόνε γίνεται;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 01.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-moments-11723084-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442