«Πολύ νωρίς για εντολές σε οδηγούς», υποστηρίζουν στη Lotus
Ο επικεφαλής της ομάδας δικαιολογεί εν μέρει τους "ανυπάκουους" οδηγούς, αποδίδοντας την ενέργειά τους στην αδρεναλίνη και την ένταση της στιγμής.
«Είναι πολύ νωρίς ακόμη να μιλάμε για οδηγίες προς τους πιλότους» δήλωσε ο Eric Boullie, επικεφαλής της Lotus, στον απόηχο της υπόθεσης του «ανυπάκουου» Sebastian Vettel. O Γερμανός οδηγός της Red Bull αγνόησε της εντολές της ομάδας του και προσπέρασε τον Mark Webber στο Grand Prix της Μαλαισίας.
Στις δηλώσεις του ο ισχυρός άνδρας της Lotus τόνισε ότι έχει συναντήσει αρκετές φορές οδηγούς που αγνοούν τις εντολές της ομάδας τους. Ωστόσο θεωρεί τον συγκεκριμένο τρόπο καθοδήγησης «περιττό» από την στιγμή που το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημά του.
«Συμβαίνει λόγω της αδρεναλίνης και της έντασης του οδηγού που θέλει να κερδίσει τον αγώνα» επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι «… δεν θα έπρεπε να δίνονται τέτοιου είδους εντολές στους οδηγούς σε τόσο πρώιμη περίοδο. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο πρέπει να διορθώνεται και μάλιστα άμεσα».
Ο Γάλλος επικεφαλής της Lotus είναι βέβαιος ότι η ομάδα της Red Bull με κάποιο τρόπο «τιμώρησε» τον S. Vettel. «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι οδηγοί πληρώνονται για να τρέχουν για την ομάδα» υπογράμμισε.
Καταλήγοντας στις δηλώσεις του, διαβεβαίωσε ότι δεν θα διστάσει να δώσει εντολές και στον Kimi Raikkonen, τον πρώτο οδηγό της ομάδας, αν αυτό χρειαστεί.
auto.in.gr
- Μητσοτάκης: Υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής – Βλέπει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Ερντογάν στις αρχές του 2026
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Γιατί το ότι έχω δουλέψει σε πανηγύρι θεωρείται κάτι κακό; Η Κόνι Μεταξά απαντά στον Τάσο Ξιαρχό
- LIVE: Μπενφίκα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
- Άνω Λιόσια: 16χρονος εγκατέλειψε τη 2χρονη ανιψιά του στο ΙΧ που οδηγούσε – Δεν σταμάτησε σε σήμα της ΕΛ.ΑΣ.
- Μπεσίκτας – Πανιώνιος 101-83: Οι κυανέρυθροι έμειναν από δυνάμεις στο τέλος

