Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέθανε ο «θείος» του Χάρι Πότερ

Πέθανε ο «θείος» του Χάρι Πότερ

Ο βρετανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκρίφιθς, ο οποίος είχε υποδυθεί τον «θείο» του Χάρι Πότερ στις γνωστές κινηματογραφικές ταινίες με τον νεαρό μάγο, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 65 ετών εξαιτίας επιπλοκών που παρουσίασε έπειτα από επέμβαση στην καρδιά στην οποία υπεβλήθη, ανακοίνωσε ο  ατζέντης του, Σάιμον Μπέρεσφορντ.

Ο βρετανός ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκρίφιθς, ο οποίος είχε υποδυθεί τον «θείο» του Χάρι Πότερ στις γνωστές κινηματογραφικές ταινίες με τον νεαρό μάγο, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 65 ετών εξαιτίας επιπλοκών που παρουσίασε έπειτα από επέμβαση στην καρδιά στην οποία υπεβλήθη, ανακοίνωσε ο ατζέντης του, Σάιμον Μπέρεσφορντ.

Ο Ρίτσαρντ Γκρίφιθς, ο οποίος ξεκίνησε ως ηθοποιός του θεάτρου, έπαιξε σε πολλές βρετανικές τηλεοπτικές σειρές και έγινε γνωστός στην χώρα του με τον ρόλο του επιθεωρητή Χένρι Κραμπ στο επιτυχημένο σίριαλ Pie in the Sky.

Επίσης ενσάρκωσε μικρότερους ρόλους σε πολύ γνωστές κινηματογραφικές ταινίες όπως οι: Γκρέιστοκ, ο θρύλος του Ταρζάν, Γκάντι, και Η Ερωμένη του Γάλλου λοχαγού με την Μέριλ Στριπ.

Ευρύτερα γνωστός έγινε μετά τις επιτυχημένες ταινίες του Χάρι Πότερ, στις οποίες ενσάρκωσε τον ραδιούργο και αντιπαθητικό θείο του νεαρού μάγου, τον Βέρνον Ντάρσλεϊ.

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ο οποίος ερμήνευσε τον Χάρι Πότερ, απέτισε φόρο τιμής στον Γκρίφιθς, λέγοντας: «οι ενθαρρύνσεις του, η υποστήριξή του και το χιούμορ του έκαναν την δουλειά απόλαυση».

«Τον Αύγουστο του 2000, προτού ακόμη αρχίσει επισήμως το γύρισμα, γυρίσαμε μία σκηνή μπροστά στο σπίτι των Ντάρσλεϊ. Ήταν η πρώτη φορά που θα έπαιζα τον Χάρι, ήμουν νευρικός και με έκανε να αισθανθώ άνετα» πρόσθεσε.

«Είμαι περήφανος που τον γνώρισα» κατέληξε ο Ράντκλιφ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024