Τρεις μικρές ισπανικές τράπεζες ανακοίνωσαν απώλειες πολλών δισ. ευρώ
Απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφεραν την Τετάρτη τρεις μικρές ισπανικές τράπεζες, γεγονός το οποίο δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων της Ισπανίας με την αγορά ακινήτων της. Οι τρεις τράπεζες —Banco CEISS, BMN και Caja 3— οι οποίες είχαν υπαχθεί όλες σε διαδικασία διάσωσης από την κυβέρνηση, αναγκάστηκαν να κάνουν μεγάλες διαγραφές μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων και πόρων του ενεργητικού τους.
Απώλειες πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, ανέφεραν την Τετάρτη τρεις μικρές ισπανικές τράπεζες, γεγονός το οποίο δείχνει το μέγεθος των προβλημάτων της Ισπανίας με την αγορά ακινήτων της.
Οι τρεις τράπεζες —Banco CEISS, BMN και Caja 3— οι οποίες είχαν υπαχθεί όλες σε διαδικασία διάσωσης από την κυβέρνηση, αναγκάστηκαν να κάνουν μεγάλες διαγραφές μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων και πόρων του ενεργητικού τους.
Η Ισπανία ανάγκασε τις τράπεζές της να αναγνωρίσουν τις απώλειές τους στο πλαίσιο της προσπάθειας εξυγίανσης του τομέα αφού έσκασε η φούσκα των ακινήτων το 2008.
Οι τράπεζες που δεν είχαν αρκετά ισχυρή κεφαλαιακή βάση, όπως οι τρεις αυτές τράπεζες, στράφηκαν στο κράτος για υποστήριξη, αναγκάζοντας την Ισπανία να λάβει 41 δισεκατομμύρια ευρώ σε ευρωπαϊκή βοήθεια για τον τραπεζικό της τομέα.
Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση του Reuters 36 από τους 48 οικονομολόγους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση αυτής της εβδομάδας είπαν ότι και άλλες χώρες θα χρειαστούν οικονομική στήριξη μετά την Κύπρο.
Από αυτούς, οι 16 απάντησαν ότι η επόμενη χώρα θα είναι η Ισπανία και άλλοι 16 ότι θα είναι η Σλοβενία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- ΗΠΑ: Τα αποθέματα πυρομαχικών έχουν μειωθεί δραματικά, δηλώνει γερουσιαστής των Δημοκρατικών
- Νιγηρία: Φόβοι για δεκάδες ψαράδες νεκρούς σε αντιτζιχαντιστικούς βομβαρδισμούς του Τσαντ
- Χανταϊός: Βίντεο από τη μεταφορά του έλληνα επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου στο νοσοκομείο Αττικόν
- Λίβανος: Αλλους δύο διασώστες σκότωσαν οι ισραηλινές δυνάμεις -108 συνολικά από τη 2η Μαρτίου
- Ιράν: Αλλες «δύο εβδομάδες» χρειάζονται οι ΗΠΑ για να πλήξουν όλους τους στόχους τους, διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 344 παιδιά πέθαναν από τον Μάρτιο εξαιτίας επιδημίας ιλαράς
- Κολομβία: 4 εργαζόμενοι νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε στοά ανθρακωρυχείου βάθους 500 μέτρων
- Ιράν: «Εντελώς απαράδεκτη» κρίνει ο Τραμπ την απάντηση της Τεχεράνης στην αμερικανική πρόταση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442