Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
To πιο λάθος μέρος για να βρεις σύντροφο

To πιο λάθος μέρος για να βρεις σύντροφο

Ιωάννα Ζυμαρίτη Πόσο συχνά ακούγεται σε γυναικείες συζητήσεις η ατάκα «μα πού πήγαν οι άνδρες» με την εξίσου λαλίστατη παραλλαγή της «δεν υπάρχουν άνδρες πια». Μπα; Τι έγινε; Τους πάτησε το τρένο; Όχι. Οι κοινωνικές συνθήκες άλλαξαν –εμείς την έχουμε δει λίγο πιο ανώτερες και τα θέλουμε όλα ανεξάρτητα απ’ ότι έχουμε να δώσουμε –αλλά […]

Ιωάννα Ζυμαρίτη

Πόσο συχνά ακούγεται σε γυναικείες συζητήσεις η ατάκα «μα πού πήγαν οι άνδρες» με την εξίσου λαλίστατη παραλλαγή της «δεν υπάρχουν άνδρες πια». Μπα; Τι έγινε; Τους πάτησε το τρένο; Όχι. Οι κοινωνικές συνθήκες άλλαξαν –εμείς την έχουμε δει λίγο πιο ανώτερες και τα θέλουμε όλα ανεξάρτητα απ’ ότι έχουμε να δώσουμε –αλλά και εμείς αλλάξαμε, μεγαλώσαμε.
Δεν υπονοώ τίποτα κακό για τις 30 something. Άλλωστε ανήκω δω και δυο χρόνια σε αυτήν την δεκαετία ταμπού και τολμώ να πω πως αν εξαιρέσει κανείς τις λιγοστές –προς καμία –περιπτώσεις ιδανικές για γάμο η λοιπή ερωτική ζωή καλά κρατεί.
Τι έχει αλλάξει όμως; Η ευκολία με την οποία συνέβαιναν τα πράγματα παλαιότερα. Αρκούσε να βγεις για ένα ποτό και να πας 5 μέρες διακοπές με την φίλη σου για να αποκτήσεις μια σειρά από κατακτήσεις. Όσο ανάλαφρες ήμασταν εμείς τόσο πιο άνετα ένιωθαν και οι άνδρες να μας φλερτάρουν.
Όσο ωριμάζουμε στον τρόπο που σκεφτόμαστε και φιλοσοφούμε τη ζωή τόσο αυτό επηρεάζει –σχεδόν μαγικά – και την στάση μας, το βλέμμα μας, τις κινήσεις μας, τα λόγια που επιλέγουμε να πούμε. Και αυτό, «περνάει στο κοινό».
Κοινώς, ο απέναντι μας λαμβάνει το μήνυμα ότι δεν έχουμε διάθεση για παιχνιδάκια. Και ότι καλά θα κάνει, αν αποφασίσει να έρθει να μιλήσει, να αποφύγει χαζομαρίτσες και εύκολες εξυπνάδες. Να υπενθυμίσω εδώ σε όλες μας τη σημασία του να είμαστε ευγενικές όπως κι αν έχει. Για να μην μας φταίνε μετά οι άνδρες που δεν μας την «πέφτουν».
Αλλά σε όλες αυτές τις απορίες και ανησυχίες μας ξεχνάμε να λάβουμε υπόψιν μας και τη θέση των ανδρών. Δεν έχουμε μόνο εμείς το προνόμιο της ωρίμανσης. Αλλάζουν και εκείνοι μυαλά και διαθέσεις. Ο 35άρης –ένα καλό νουμεράκι για υποψήφιο γαμπρό –έχει τις δικές του σκοτούρες : δουλειά, λεφτά… Βγαίνει για ένα ποτό να χαλαρώσει όχι να εξασκήσει το greek καμάκι ταπεραμέντο του. Στις περισσότερες περιπτώσεις βέβαια έχουμε να κάνουμε και με δεσμευμένους άνδρες –με τον έναν ή τον άλλο τρόπο –οπότε έτσι κι αλλιώς τα πράγματα δυσκολεύουν.
Το συγκεκριμένο θέμα –γυναίκα, άνδρας, μπαρ –χωράει πολλή ανάλυση αλλά το βασικό σημείο του είναι ότι αν αναζητάτε άνδρα για να παντρευτείτε το μπαρ μάλλον είναι μια μάλλον άστοχη επιλογή . Αν πάλι επιμένετε γιατί το τυχαίο ή οι γνωριμίες μέσω γνωστών δεν σας ταιριάζουν θα πρέπει να το οργανώσετε πιο συστηματικά. Να βγαίνετε πιο συχνά, να επιλέγετε για ένα διάστημα τα ίδια μαγαζιά –το στέκι βοηθάει στη δημιουργία οικειότητας –να χαμογελάτε και να μην κοιτάτε απελπισμένα δεξιά και αριστερά. Όταν δείχνετε ότι περνάτε ωραία αλλά έχετε και το νου σας τι παίζει τριγύρω διευκολύνετε τον άνδρα: αισθάνεται την θετική σας ενέργεια (τουλάχιστον θα γελάσουμε, σκέφτεται) και το ότι είστε ανοιχτή σε προκλήσεις!

gamos.gr

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024