Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μπαρτζώκας: «Εμείς τα κάναμε χάλια, εμείς θα τα διορθώσουμε»

Μπαρτζώκας: «Εμείς τα κάναμε χάλια, εμείς θα τα διορθώσουμε»

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Μακάμπι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως «εμείς τα κάναμε χάλια σήμερα εμείς θα πρέπει να τα διορθώσουμε». Από την πλευρά του, ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε για το ματς, τον Άρη και το... σουβλάκι.

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τη Μακάμπι και ο Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε πως «εμείς τα κάναμε χάλια σήμερα εμείς θα πρέπει να τα διορθώσουμε».

Ειδικότερα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού δήλωσε:

«Το σημερινό ματς είχε δύο όψεις. Άποψη μου είναι πώς το πρώτο ημίχρονο το πετάξαμε μόνοι μας. Ήμασταν απαράδεκτοι αμυντικά.

» Και όσο τους δίναμε ελεύθερα σουτ και τα έβαζαν είχαμε έλλειψη αποφασιστικότητας, ενώ εκείνοι ανέβαιναν. Αποτέλεσμα ήταν να πάμε στο ημίχρονο στο -18. Αυτό ήταν το χειρότερο ημίχρονο που έχουμε κάνει φέτος. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και μπήκαμε στο ματς χωρίς να έχουμε βελτιώσει τα σουτ και τις βολές μας. Είχαμε ενέργεια και ανεβήκαμε.

» Αυτή την στιγμή δείχνουμε ότι δεν παίζουμε καλά. Η γνώμη μου είναι ότι έχει παίξει ρόλο σίγουρα και οι τραυματισμοί που έχουμε. Ο Πάουελ δυστυχώς έβγαλε τον ώμο του, ο Πρίντεζης είναι έξω και έχει μειωθεί πολύ το ροτέισον. Φτάσαμε κοντά στο τέλος, όμως το τρίποντο που μπήκε από μακριά μας έκοψε τα πόδια.

» Αν θυμάμαι καλά είχαμε πλησιάσει στους τρεις πόντους. Κάναμε κάποια λάθη επιλογών. Φυσικά μπήκε και αυτό το τρίποντο που μας γονάτισε. Πρέπει να πω σε όσους αγωνίστηκαν συγχαρητήρια, προσπάθησαν, αλλά αυτό δεν φτάνει σε αυτό το επίπεδο. Να κάνεις, δηλαδή ένα καλό εικοσάλεπτο.

» Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε δεν φτάνει. Είμαστε υπεύθυνοι για την ήττα μας, διότι μπήκαμε με λάθος φιλοσοφία στο ματς. Και προπονητές και παίκτες. Στον όμιλο υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία. Με δύο νίκες μπορούμε να βγούμε ακόμα και δεύτεροι, κρατάμε την τύχη στα χέρια μας.

» Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διώξουμε το στρες από πάνω μας, να επιστρέψει ο Πρίντεζης και να κάνουμε τις δύο νίκες. Εμείς τα κάναμε χάλια σήμερα εμείς θα πρέπει να τα διορθώσουμε.

» Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Και η Μακάμπι είχε σήμερα. Καμία ομάδα δεν ελέγχει το ματς από το πρώτο λεπτό μέχρι το 40′, είναι πολύ υψηλό το επίπεδο. Η δική μας ομάδα είναι ομάδα ενέργειας. Αν είναι καλή στην πίσω πλευρά του γηπέδου, είναι καλή και στην μπροστά.

» Το κοινό μας, μας στήριξε στο δεύτερο ημίχρονο γιατί είδε την προσπάθεια που κάναμε. Όταν παίζουμε εκτός έδρας δεν είμαστε φαβορί. Ο Ολυμπιακός κουβαλάει τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης. Η ομάδα μας δεν είναι αυτή την στιγμή που έχει και διαταραγμένη την χημεία της ικανή να κερδίζει όταν δεν παίζει καλά.

Μπλατ: «Θα ερχόμασταν μόνο για… σουβλάκι!»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ εμφανώς ικανοποιημένος από τη νίκη της Μακάμπι Τελ Αβίβ είπε:

«Ήταν μία σπουδαία νίκη για την ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα με μεγάλη ποιότητα, είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και έχει βαθύ ρόστερ. Το να κερδίσεις εδώ είναι κάτι σημαντικό. Το ‘κλειδί’ στο ματς ήταν το πρώτο ημίχρονο, όπου ήμασταν πάρα πολύ καλοί.

» Στο δεύτερο πίεσε, αλλά κρατηθήκαμε όρθιοι, όπως οι πυγμάχοι. Βρεθήκαμε κοντά να πέσουμε, όμως κρατηθήκαμε στα πόδια μας. Να κερδίζεις ένα ματς απέναντι στον Ολυμπιακό δεν είναι κάτι εύκολο, οπότε κάποια… σπέσιαλ πράγματα πρέπει να γίνουν. Τα σουτ του Λόγκαν που μπήκαν ή του Σμιθ. Αν δεν είχε μπει το καλάθι του Σμιθ μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Τώρα η κατάσταση μας είναι καλή, αλλά η δουλειά δεν έχει γίνει.

» Θα πρέπει να κερδίσουμε την Μπεσίκτας στο σπίτι μας για να φτάσουμε κοντά σε ένα από τα σπουδαιότερα come back που έχει κάνει ομάδα στην Ευρωλίγκα. Αυτό δεν γίνεται αυτόματα και υπενθυμίζω ότι θα πρέπει να έχουμε την ίδια αφοσίωση, όπως είχαμε στα τελευταία πέντε παιχνίδια μας.

» Δεν παίζαμε τόσο άσχημα στον πρώτο γύρο. Χάσαμε κάποια ματς στο τέλος, δεν ήμασταν τόσο κακοί. Επιστρέψαμε σε κάποιες άμυνες, τις οποίες συνηθίζαμε να κάνουμε και δεν τις κάναμε. Τέλος, κάναμε πιο κοντό το σχήμα μας. Αν κερδίζεις μία, κερδίζεις δύο έχεις το μομέντουμ και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μία τόσο μεγάλη σειρά, με 14 παιχνίδια.

» Αν δεν ήταν τόσα τα ματς, θα ερχόμασταν στην Ελλάδα τώρα μόνο για να φάμε σουβλάκι! Το νέο σύστημα της Ευρωλίγκα το αγαπώ, είναι σπουδαίο σύστημα για τους προπονητές, για τους παίκτες, για όλους μπορώ να πω. Στον όμιλο μας υπάρχουν έξι ομάδες που είναι πολύ δυνατές. Να ρωτήσω κάτι. Πώς είναι ο Άρης και η Θεσσαλονίκη; Μου έχει λείψει…».

Σε ερώτηση για τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος πήρε τη θέση του στην εθνική Ρωσίας είπε:

«Είναι πολύ καλός προπονητής και ελπίζω να τα πάει καλά. Εξαιρετική επιλογή».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024