Κέρδη σημείωσε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τράπεζες.

Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,61% στις 930,53 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 72,3 εκατ. ευρώ περίπου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η αγοράς υποχώρησε μέχρι τις 911,87 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο 0,69% και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έκλεισε υψηλότερα κατά 2,05%.

Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωσε κέρδη 2,92%.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 85 έκλεισαν σε θετικό έδαφος, 57 σε αρνητικό, ενώ 21 παρέμειναν αμετάβλητες.

Στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επικρατούν ανοδικές τάσεις, ενώ σε θετικό έδαφος κινείται και η Γουόλ Στριτ.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 σημείωνε άνοδο 0,50%, στο Παρίσι ο CAC 40 ήταν υψηλότερα κατά 0,11% και στη Φρανκφούρτη ο DAX ήταν αμετάβλητος.

Στην Ισπανία, το χρηματιστήριο σημείωνε οριακά κέρδη 0,02% και στην Ιταλία άνοδο 1,07%.

Στη Γουόλ Στριτ, ο Dow Jones ήταν υψηλότερα κατά 0,49%, ο Standard & Poor’s 500 ενισχυόταν κατά 0,55% και ο Nasdaq σημείωνε άνοδο 0,42%.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ